www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-plaza-San-Antonio-13-C

Plaža San Antonio (Agios Antonios)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.60491154903175N  24.609246253967285E

Plaža je šira od gradske u Potosu i manja je gužva.

Plaža je šira od gradske u Potosu i manja je gužva.

Plaža Agios Antonios (Άγιος Αντώνιος) ili kako je većina zove San Antonio, nalazi se u južnom delu ostrva i nastavlja se na gradsku plažu u Potosu od koje je šira. Od Limenasa je udaljena oko 42 kilometra a od Skale Prinos oko 27. Sa magistrale skrećete kod znaka „See Breeze (videćete veliki plavi znak koji Vam pokazuje put do Agios Antoniosa) a možete doći i plažom. Kola možete da parkirate na samoj plaži.

Ova dugačka (oko 400 metara mada nema jasne granice između ove i gradske plaže u Potosu) peščana plaža (pesak je i u vodi i na obali) ima prelepu vodu. Za ljubitelje sporta tu je odbojka na pesku a ako ste sa decom znajte da ima blagi pad u more što će Vam sigurno odgovarati (zabodite neko mesto bliže rtu jer taj deo ima lepši ulaz u vodu). U pojedinim vodičima ćete ovaj levi deo plaže San Antonio, bliže pomenutom rtu, pronaći pod nazivom Kamari.

Ležaljke i suncobrane dobijate gratis uz piće

Ležaljke i suncobrane dobijate gratis uz piće

Voda je uglavnom topla jer je uvala zaštićena pomenutim rtom Agios Antonios. Na ovom delu plaže nije takva gužva kao uz šetalište u Potosu dok u pozadini ima i drveća koje pravi prirodnu hladovinu.

Ako ste sa decom držite se dela bliže rtu Agios Antonios jer je tu lepši ulaz u vodu. U pojedinim vodičima ćete ovaj levi deo plaže San Antonio, bliže pomenutom rtu, pronaći pod nazivom Kamari.

Plaža je organizovana, suncobrane i ležaljke možete iznajmiti, a za okrepljenje sedite u jedan od beach barova (tu je i najbolja ladovina) u kom slučaju Vam je tzv. plažni mobilijar besplatan. Osim barova, duž plaže ćete pronaći i taverne, restorane i smeštajne objekte.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-Roso-Gremos-19-T
Plaža Rosogremos (Rossogremos)
Tasos-Teologos
Teologos (Theologos)
Tasos-Potos
Potos
Tasos-Pefkari-47-T
Pefkari

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)