www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonijia-plaža-Agios-Tomas

Plaža Agios Tomas (Agios Thomas)

Peščana plaža Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 38.11588733744509N  20.599966049194336E

Agios Tomas (Άγιος Θωμάς) je mala kristalna plaža ispod lepog sela Karavados koje se nalazi između letovališta Pesada i Lurdata, 14 km jugoistočno od Argostolija. Dobila je ime po kapelici koja stoji na brdu iznad i sastoji se u stvari od dve peščane plaže okružene liticama sa mirnom i plitkom vodom. Prva plaža je mala, peščana i nalazi se odmah ispod taverne gde prestaje put.

Kefalonija-plaža-Agios-Tomas

Agios Tomas

Druga plaža je veća i do nje se dolazi prolaskom preko stenovitog dela. Na njoj postoje ležaljke i snack-bar koji nudi prijatnu hladovinu i predivan pogled na malu uvalu. Obe imaju plitku, toplu i mirnu vodu i dobre su za snorkeling. Ova plaža je dobra za porodice i idealno mesto za opuštanje.

Agios Tomas se sastoji od dve plaže koje su jedna pored druge.

Nema vodenih sportova ali je pogled na Zakintos preko zaliva fantastičan. U julu i avgustu je bolje doći ujutru ranije ili kasno popodne jer zna da bude gužva, jer iako su plaže male, zbog izuzetno čiste vode su veoma popularne. Kola možete parkirati i kod kapelice pa se spustiti pešaka ili voziti sve do plaže. Okolina je puna borovine i čempresa. Par dobrih taverni postoji iznad plaže.

Ne propustite da obiđete selo Karavados koje je jedno od najlepših u ovom delu Kefalonije.

Ako volite geološke fenomene prošetajte na zapad (obujte dobre cipele). Videćete iznenađujuće oblike isklesane u kamenu poput zdela koje ostaju pune vode kada je plima, kao i impozantnu stenu nazvanu Geronicia za koju predanje kaže da ima krvavu istoriju. U davna vremena su stariji građani uklanjani tako što su ih bacali sa ove stene.

Na kraju, pre odlaska, ne propustite selo Karavados, jedno od najlepših u ovoj oblasti, sa divnim starim kućama i lepom i impozantnom crkvom crvene boje.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonija-plaža-Trapezaki
Plaža Trapezaki
Kefalonija-plaža-Pessada
Plaža Pesada (Pessada)
Kefalonija-selo-Lurdata
Lurdata (Lurdas, Lourdas, Lourdata)
Tvrdjava-Agios-Georgios
Tvrđava Agios Georgios

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)