www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Ahladies-Achladies

Ahladies (Achladies)

GPS: 39.1479429N  23.4607512E

Ahladies (Αχλαδιές, “stabla kruške” na grčkom) je značajno, brzorastuće turističko naselje koje se razvilo amfiteatralno oko istoimene peščane plaže. Nalazi se na nekih 3,5 kilometra jugozapadno od grada Skiatos (na pola puta do rta Kalamaki), u maloj ravnoj dolini okruženoj brdima Kacaru. Na velikom delu zemljišta su zasađene masline i razne voćke a uživaćete i u pogledu na ostrvo Cungria preko puta.

Skiatos-Ahladies

Taverna na plaži Ahladies

Naselje broji samo nekoliko stalnih stanovnika koji žive gotovo isključivo od turizma. Na raspolaganju su Vam mnogi smeštajni kapaciteti, ali osim plaže, najzanimljivije obeležje mesta su svakako lepe taverne i slikoviti uzo barovi uz more u kojima ćete uživati u ukusnoj hrani i hladnom piću. Iza plaže, na putu, postoji još taverni i supermarketa.

Na plaži postoji veliki hotelski i nekoliko manjih apartmanskih kompleksa.

Plaža ispred naselja je potpuno organizovana, dugačka, uska i peščana, vrlo popularna zbog blizine grada i mnogih turističkih objekata i sadržaja. Vrlo je lepa, a s obzirom da se nalazi na južnoj obali Skiatosa, zaštićena je od jakih severnih vetrova.

Na samoj plaži se nalazi veliki hotelski kompleks kao i nekoliko manjih apartmanskih te nekoliko lepih taverni i barova. Opremljena je ležaljkama i suncobranima, ima spasilačku službu i pogodna je za sve vrste vodenih sportova, između ostalog za wind surfing i skijanje na vodi. Sve ovo je čini prilično popularnom. Voda je plitka pa je pogodna i za porodice sa decom. Oni koji vole malo mira i tišine treba da idu na istočni kraj (levi ako gledate sa obale) plaže, udaljen od hotela.

Iz grada možete doći kolima, motorom,  taksijem, autobusom (stanica broj 10) ili lokalnim brodom koji redovno polazi iz grada.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Vasiljas-Vasilias
Plaža Vasiljas (Vassilias)
Skiatos-Sklitri
Plaža Sklitri (Sklithri)
Skiatos-Tzaneria-Nostos
Plaža Tzaneria (Nostos)
Skiatos-Kucuri-Delfiniki
Plaže Kucuri (Diamandi) i Delfiniki

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)