www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

cc

Plaža Zugla (Zougla)

Peščana plaža Stenovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 40.5802424N 23.8095617E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja na Atosu

Zougla Beach Bar

Zougla Beach Bar

Poznata plaža Zugla (Ζούγκλα) je peta uvala u nizu između Olimpijade (2,5 km) i Stratonija (12 km), prva posle velike plaže Vina. Ako dolazite iz pravca Stavrosa i Olimpijade, prođite skretanje za Antičku Stagiru, značajan arheološki lokalitet. Ubrzo ćete videti jedno proširenje pored puta odakle vodi neasfaltirani put ka plaži Kefalas, a vi produžavate magistralom i za par trenutaka stižete do skretanja za Proti Amudja. Idete još pravo, prolazite plažu Vina i ubrzo dolazite do jednog proširenja pored puta koje se nalazi tačno iznad plaže Zugla. Tu možete da se parkirate i da se spustite pešaka do plaže. Možete da probate još malo da krenete na dole i parkirate se u hladovini (ako imate sreće maltene uz samu plažu), ali je gužva prevelika pa je bolje da se ne cimate.

Zugla odnosno “džungla” je odlična peščana plaža koja leži u uvali okruženoj bujnom borovom šumom što za posledicu ima dosta prirodnog hlada. U levom i desnom kraju su interesantne stene i tu može ponekad da se nađe neko slobodno mesto ako ne želite da budete na ležaljkama i ispod suncobrana koji prekrivaju ceo središnji deo plaže. Uvala je dugačka oko 150 metara, ali je relativno uska.

Zugla je uređena i organizovana plaža, najpoznatija po Zugla beach baru ispred koga su raspoređene ležaljke i suncobrani. U ponudi ima veliki izbor pića i hrane i popularan je među mlađom populacijom, mada ima i porodica sa decom jer je ulazak u dubinu postepen. Muzika trešti tokom celog dana, a s vremena na vreme se organizuju i žurke. Ako rešite da posetite ovu plažu, računajte na velike gužve pa je poželjno da dođete ranije ujutru i zauzmete svoje mesto pod suncem.

Ako produžite putem od Zugle prema plaži Gurguru (Vavilon) odnosno ka Jerisosu, čekaju vas tri skrivene i potpuno netaknute uvalice. Samo vozite pažljivo i videćete odvajanja na makadamske puteve koji se spuštaju ka svakoj od plaža. Nema nikakvih putokaza, ali nije problem da se snađete. Jednostavno, gde vidite putić, vi skrenite :)

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)