www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Kampos-Jerisos-Atos-C

Plaža Kampos

Peščana plaža Šljunkovita plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.3515891N 23.7320352E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja na Atosu

Nadaleko poznat beach bar Coco Ammos

Nadaleko poznat beach bar Coco Ammos

Plaža Kampos (Κάμπος) se nalazi oko 2 kilometra severno od naselja Pirgadikia, skoro na granici Sitonije i Atosa, odnosno drugog i trećeg kraka Halkidikija. Kolima se najlakše stiže asfaltiranim putem iz centra sela Pirgadikia. Ako dolazite iz pravca Sitonije, na raskrsnici koja je udaljena od mora nekih 100 metara imate putokaz koji vas vodi levo za Jerisos i Poligiros (ima na raskrsnici neki kafić). Ne idete levo za pomenuta mesta već samo pravo.

Ako dolazite iz pravca Jerisosa, na izlasku iz ovog poznatog letovališta imate dva marketa, Masutis i LIDL. Prođete ih i vozite samo pravo prateći putokaze za sela Gomati i Pirgadikia. Na ulasku u selo Gomati pratite put za Pirgadikia i vozite kroz naselje. Ubrzo će vam sa desne strane ostati parkić, a vi na raskrsnici kod jednog kioska imate mali putokaz za plažu Develiki (skreće se levo) i putokaz za Pirgadikia i Sitoniju koji vode pravo.

Posle 10 i po kilometara vožnje kroz prelepu prirodu, dolazite do T raskrsnice na kojoj nema nikakav putokaz. Tu idete levo i dalje samo pratite glavni put prema selu Pirgadikia. Ulazite u naselje, spuštate se glavnom ulicom i dolazite do gore pomenute raskrsnice na kojoj se desno ide za Agios Nikolaos i Nea Mudanju, a vi skrećete levo. Put vodi direktno do plaže. Parking prostor nije obezbeđen, ali kola možete gde god želite pored plaže i puta.

Plaža ima Plavu zastavu

Plaža ima Plavu zastavu

Kampos je odlična i veoma popularna plaža, najduža u celom području Pirgadikia (dugačka je oko kilometar i široka 30-40 metara). Nagrađena je Plavom zastavom i poznata širom Halkidikija. Delimično je organizovana. Deo ispred beach bara Coco Ammos ima ležaljke i suncobrane dok je ostatak plaže ostavljen ljubiteljima sopstvenih peškira i suncobrana. Bar se nalazi u levom delu plaže dok su središnji i desni deo potpuno prazni, bez ikakvih sadržaja.

Plaža je peščana (sitan pesak), ali pored same vode ima sitnog šljunka na pojedinim delovima. More je kristalno čisto, a prelazak u dubinu postepen, pa je plaža pogodna i za porodice sa decom mada je zbog popularnosti Coco Ammos bara uglavnom posećuje omladina. Na plaži nema prirodnog hlada, ali je okružena bogatom florom i faunom (borova šuma, mnogobrojne vrste žbunja) koja je u pozadini.

Ljubitelji sportskih aktivnosti mogu da uživaju u odbojci i fudbalu na pesku. Tokom letnje sezone je ovde prisutan veliki broj ljudi, pa znaju da budu gužve, ali samo u delu oko bara.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)