www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Hotel-Alexandros-Palace-C

Plaža hotela Alexandros Palace

Peščana plaža Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.3615307N 23.9291239E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja na Atosu

Plaža hotela Alexandros Palace

Plaža hotela Alexandros Palace

Hotel Alexandros Palace (5 zvezdica) se nalazi nekih 5 km severno od Uranopolisa, odmah posle luke Tripiti odakle isplovljavaju trajekti za ostrvo Amuljani koje je preko puta same plaže. Prvi je u nizu koji čini više hotela smeštenih jedan do drugog, a počinje upravo sa Alexandros Palace-om i završava se hotelom Akratos (Alexandros Palace je malo pre odnosno posle njega nema ničega pa ide hotel Eagles Palace Resort & Spa pa opet nema ničega i onda dolaze 4 vezana hotela). Svi ovi hoteli se nalaze na glavnom putu Uranopolis-Jerisos.

Alexandros Palace je jedan od najboljih hotela na Atosu.

Ako dolazite iz pravca zaliva Strimonikos ili sa Sitonije, svakako prolazite kroz Jerisos. Pratite glavni put, zaobilazite mesto Nea Roda i prelazite Atos na mestu gde je najuži. Prolazite već pomenutu luku Tripiti i nastavljate dalje magistralom koja ide tik uz more ka Uranopolisu. Posle tačno kilometar ćete sa leve strane videti skretanje za hotel dok vam je plaža desno.

Sama plaža je udaljena od hotelskih zgrada nekih 200 metara. Kola možete da ostavite ili na hotelskom parkingu ili na nekom od proširenja pored puta. Plaža je zvanično privatna, hotelska, ali možete da uđete (koliko nam je poznato, niko nije imao problema). Stvarno je dobra, peščana, sa peskom zlatne boje. Širina plaže je između 30 i 40 metara, a dužina oko 200. Okružena je visokim drvećem koje pravi dobru hladovinu. More je kristalno čisto i fascinantne tirkizne boje koju prave pesak i okolno zelenilo. Zbog svega toga, mesto je odlično za porodice sa decom.

U sklopu plaže se nalazi bar sa ležaljkama i suncobranima. Imate i mogućnost uživanja u sportovima na vodi (jedrenje na dasci, skijanje na vodi, jet skiing) i iznajmljivanja motornog čamca na ceo dan kojim možete obići ostrvce Amuljani i Magareća ostrva koja su preko puta.

Sve u svemu, dobra plaža sa dosta sadržaja. Uglavnom je koriste hotelski gosti i gužve su poprilične.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)