www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Marmari-Olimpijada-Jerisos-Atos-C

Plaža Marmari

Peščana plaža Nema gužve Marina ili pristanište Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 40.5532451N 23.8830972E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja na Atosu

Marmari (Μαρμάρι) je divlja plaža koja se nalazi između Jerisosa (35 km) i Olimpijade (18 km), na samoj granici zaliva Strimonikos. Teško je pristupačna što za posledicu ima da je broj kupača minimalan. Uglavnom dolaze ljubitelji free campinga (koji je, naravno, u Grčkoj zabranjen) i oni koji žele da pobegnu od gužvi i turista.

Ako dolazite iz pravca Stavrosa i Olimpijade, na nekih 4,5 km od ovog potonjeg mesta imate plažu Vavilon (odnosno Gurguru). Prođite skretanje za nju i posle nekih kilometar i dvesta metara imate skretanje makadamski put. Vozite polako pošto nema nikakvih putokaza i obeležja. Ako ne skrenete ovde, posle 1,6 km imate novo skretanje, takođe na makadam i takođe bez ikakvih obeležja. Koje god skretanje da izaberete, spustite se do same obale i vozite putem koji ide uz more. Prolazite plaže Zepko i Vasilici i ubrzo stižete do plaže Diavorvoro. Odatle imate još oko 5 kilometara. Put je izuzetno lošeg kvaliteta, neasfaltiran i sa dosta krivina pa budite oprezni tokom vožnje. U jednom trenutku se odvaja od obale, ali nemojte da brinete, ubrzo se vraća ka moru. Kola možete da ostavite gde god želite pošto mesta ima dovoljno.

Uvala Marmari se sastoji od dve plaže. Leva je manja i dugačka oko 120 metara dok je desna duplo veća. Odvojene su šumovitim rtom. Kolima je dostupna samo veća plaža dok se do manje mora otplivati oko već pomenutog rta.

Inače, cela uvala je peščana i okružena borovom šumom pa je prirodan hlad moguće naći u bilo koje doba dana, mada u centralnom delu plaže, oko mesta gde ste ostavili kola nema vegetacije.

Što se sadržaja tiče, plaža Marmari je potpuno divlja i nema nikakve sadržaja ni objekte. Ovde možete da vidite samo kamp kućice i šatore kao i jedno improvizovano pristanište na desnom kraju. Generalno, za ovu plažu i ne zna veliki broj ljudi, mada i oni koji znaju je ne posećuju nešto često jer je put prilično loš. Ako ipak odlučite da se uputite ovamo u potrazi za potpunim mirom i tišinom, ponesite hranu i piće, peškire i suncobran.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)