www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaža Agios Georgios (Amuljani)

Peščana plaža Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Parking u blizini Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna brodom

GPS: 40.3156529N 23.9386511E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja na Atosu

Plaža Agios Georgios (Άγιος Γεώργιος) se nalazi na ostrvcetu Amuljani, južno od glavnog grada i jedinog naseljenog mesta od koga je udaljena oko 3 kilometra. Nasuprot plaže je Uranopolis iz koga se može stići i brodom, a odmah pored i plaža Megali Ammos.

Naravno, ako ste već na ostrvu ili ako dolazite sa Atosa odnosno iz luke Tripiti, čim izađete sa trajekta idete samo pravo. Sa leve strane vam ostaje apoteka i ubrzo ćete naići na dve prodavnice, jednu sa leve i jednu sa desne strane. Idete samo pravo kroz naselje prateći put za plažu Alikes i hotelski kompleks Agionissi resort. Nekih 850 metara od poslednjih kuća imate raskrsnicu. Pravo (odnosno malo udesno) se ide za već pomenutu plažu Alikes, a ulevo za Agionissi resort i plaže Agios Georgios i Megali Ammos. Vozite samo pravo uz samo more, prolazite hotel Agionissi resort, plažu Musiu koja je posle njega i stižete do plaže Agios Georgios. Ako produžite još malo, odmah iza stenovitog rta vas čeka plaža Megali Amos. Kola možete da parkirate ispred beach bara ili bilo gde duž puta.

Plaža je dugačka oko 400 metara, široka oko 10 i malim peščanim sprudom je podeljena na dva dela. Levi je duži, ima ležaljke i suncobrane, dok je na desnom pomenuti bar sa tavernom ispred koga takođe postoje ležaljke i suncobrani kao i mali drveni dok za privez čamaca. Plaža je peščana celom dužinom. Ko voli da leži na pesku, više mesta će pronaći u levom delu. Uvek ima dosta naroda, ali gužve nisu prevelike, osim vikendom u špicu sezone.

Prelazak u dubinu je postepen, a more kristalno čisto što posebno pogoduje porodicama sa malom decom, naročito jer se plaža nalazi u uvali. Ovde je more mirno i bez talasa. Uvala je okružena zelenilom koje ne dopire do same obale, ali stvara predivan ugođaj. Pored taverne postoji manji apartmanski kompleks koji je u njihovom vlasništvu, a u blizini je i već pomenuti Agionissi resort.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)