www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Vasilici-Olimpijada-Jerisos-Atos-C

Plaža Vasilici (Vasilitsi)

Peščana plaža Nema gužve Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške

GPS: 40.557543N 23.8476115E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja na Atosu

Izolovana plaža Vasilici

Izolovana plaža Vasilici

Plaža Vasilici (Βασιλίτσι) se nalazi oko 11 kilometara južno od naselja Olimpijada i Antičke Stagire, na istočnoj obali poluostrva Atos. Jedna je u nizu plaža između Olimpijade i Stratonija. Ako dolazite iz pravca Stavrosa i Olimpijade, na nekih 4,5 km od ovog potonjeg mesta imate plažu Vavilon (odnosno Gurguru). Prođite skretanje za nju i posle nekih kilometar i dvesta metara imate skretanje makadamski put. Vozite polako pošto nema nikakvih putokaza i obeležja. Ako ne skrenete ovde, posle 1,6 km imate novo skretanje, takođe na makadam i takođe bez ikakvih obeležja. Koje god skretanje da izaberete, spustite se do same obale i vozite putem koji ide uz more. Prolazite plažu Zepko i ubrzo stižete do odvajanja za plažu Vasilici dok se pravo nastavlja ka plažama Diavorvoro i Marmari.

Put je izuzetno lošeg kvaliteta, sa dosta krivina pa budite oprezni tokom vožnje. S obzirom da je sam kraj puta pre plaže pun kamenja, bolje je da kola ostavite malo iznad obale.

Plaža leži u prelepoj, skrivenoj uvali okruženoj borovom šumom. Peščana je (krupan pesak), sa postepenim prelaskom u dubinu. Dugačka je nešto više od 150 metara i kao što je već pomenuto, sa obe strane okružena borovom šumom što boji mora daje prelepu tirkiznu boju i pravi dosta prirodnog hlada. S obzirom na to da je pristup kolima otežan, računajte da ovde nikad nema gužvi.

Od sadržaja na plaži ne postoji ništa i videćete samo veliki broj kamp kućica i šatora. Sve neophodno morate poneti sa sobom. Ovde dolaze pravi ljubitelji prirode i oni koji ne vole gužve.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)