www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Hotel-Eagles-Palace-C

Plaža hotela Eagles Palace

Peščana plaža Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.3535105N 23.9505601E

Beach bar Ammos

Beach bar Ammos

Hotel Eagles Palace Resort & Spa se nalazi na oko 4,5 kilometra severno od Uranopolisa, veoma blizu luke Tripiti odakle isplovljavaju trajekti za ostrvo Amuljani koje je preko puta same plaže. Drugi je u nizu koji čini više hotela smeštenih jedan do drugog, a počinje sa Alexandros Palace-om i završava se hotelom Akratos (Alexandros Palace je malo pre odnosno posle njega nema ničega pa ide hotel Eagles Palace Resort & Spa posle koga opet nema ničega i onda dolaze 4 vezana hotela). Svi ovi hoteli se nalaze na glavnom putu Uranopolis-Jerisos.

Ako dolazite iz pravca zaliva Strimonikos ili sa Sitonije, svakako prolazite kroz Jerisos. Pratite glavni put, zaobilazite mesto Nea Roda i prelazite Atos na mestu gde je najuži. Prolazite već pomenutu luku Tripiti i nastavljate dalje magistralom koja ide tik uz more ka Uranopolisu. Posle tačno kilometar ćete sa leve strane videti skretanje za hotel Alexandros Palace čija je plaža desno, a vi produžavate pravo i ubrzo stižete do hotela Eagles Palace. Videćete znak pored puta sa nazivom ovog hotela i na njihovom parkingu možete ostaviti auto, uz doplatu naravno (mada…možda se izvučete).

Plaža je okružena bujnim zelenilom

Plaža je okružena bujnim zelenilom

Plaža hotela je odlična, peščana (zlatni pesak) i okružena prelepim zelenilom i morem nestvarne tirkizne boje koje vas prosto mami da se okupate u njemu. Važi za jednu od najpoznatijih plaža Halkidikija. Čekaju vas preudobne ležaljke i suncobrani, sve besplatno za goste hotela, dok ih gosti sa strane plaćaju pošto je plaža zvanično privatna odnosno samo za one koji ovde odsedaju. Cena jeste malo skuplja, jer je ovo ipak hotel sa 5*, ali uživanje koje ćete dobiti zaista vredi svakog evra. Doduše, gužva je poprilična.

Dugačka je oko 400 i široka između 10 i 20 metara. Na raspolaganju vam je i beach bar Ammos gde možete naručiti piće i hranu tako što ćete pritisnuti dugme na stolu pored vaše ležaljke. U samom hotelu postoji i minimarket.

Ko želi, ovde može iznajmiti motorni čamac i obići ostrvo Amuljani kao i Magareća ostrva, arhipelag od 6 nenaseljenih ostrvaca sa prelepim peščanim plažama. Takođe, u sklopu hotela radi PADI ronilački centar.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)