www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Lefkada-Sivota

Plaža Sivota

Šljunkovita plaža Nema gužve Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS koordinate: 38.6248188N  20.6811377E

Plaža u večernjim satima

Plaža u večernjim satima

Ovaj zeleni, duboki zaliv se nalazi se u jugoistočnom delu Lefkade, 31 km južno od grada Lefkada i 9 km istočno od naselja Vasiliki. Mala luka Sivota leži u prelepom čiji je ulaz ciljna linija godišnje Jonske regate koja se održava trećem četvrtka u septembru. Ovaj zeleni, duboki zaliv se nalazi se u jugoistočnom delu Lefkade, 31 km južno od grada Lefkada i 9 km istočno od naselja Vasiliki.

Sivota je jedno od najslikovitijih sela na ostrvu, sa malom lukom u kojoj su usidreni ribarski brodovi i jahte i poznato je po svojim izvrsnim ribljim tavernama tako da je u večernjim satima puno turista.

Uvala zatvara zaliv, ali ostavlja mali izlaz u Jonsko more. Brodovi su zaštićeni od talasa, vetra i struja. Zaliv Sivota je pravi raj za jedrenje i leti se ovde sidre jedrilice iz celog sveta. Selo je sagrađeno u predivnoj prirodnoj uvali s pogledom na Jonsko more, među zelenim brežuljcima.

Pogled na prelepi zaliv

Pogled na prelepi zaliv

Sa svojim tradicionalnim kućama, kafićima, ribljim tavernama i malim kafe barovima duž prelepe rive Sivota je divno mestašce, a ima i malu plažu za kupanje. Spiridoula, Stavros, Delfinia, Odysseia i Palia Apothiki su neke od najpoznatijih taverni dok od kafića i klubova koje bi trebalo “overiti” vredi pomenuti Trocolo, Liotrivi (smešten u 100 godina staroj presi za masline) i Pirates.

Turističko naselje je prilično mirno tokom dana, ali u večernjim satima živne kada se ribari vrate. Sivota je u neposrednoj blizini prelepih jugoistočnih plaža Lefkade. Sve one se ističu posebnom bojom i divljm zaleđem. Duž male luke se nalaze već pomenute taverne i restorani, većina na zapadnoj strani zaliva, u kojima možete uživati u ukusnoj morskoj hrani dok ćete na suprotnoj strani videti plažu.

Ako dolazite kolima iz grada Lefkada, pratite put za Vasiliki. Između mesta Vliho i Vasiliki videćete znak koji Vas vodi levo ka Sivoti. Pratite uzan put dok ne dođete do samog mesta. Ako kojim slučajem niste motorizovani, na raspolaganju su Vam lokalni autobusi koji saobraćaju do Sivote (iz Nidrija i Lefkade).

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Lefkada-Vasiliki-Ponti-11T
Vasiliki (Vassiliki)
Lefkada-Mikros-Jalos
Plaža Mikros Jalos (Ruda, Poros, Mikros Gialos)
Lefkada-Afteli
Plaža Afteli (Evgiros)
Lefkada-Amuso
Plaža Amuso (Amusa, Amousso)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)