www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Sikia-Sagiada-Igumenica (3) - C

Plaža Sikja (Sikia) - Sagiada

Peščana plaža Nema gužve Parking u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške

GPS: 39.6517147N 20.124743E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Sikja ili Sikia (Συκιά) je mala, izolovana i skoro potpuno nepoznata plaža koja se nalazi na oko 6 km od naselja Sagiada, maltene na granici Grčke i Albanije (granični prelaz Qafë Botë – Sagiada Mavromati je udaljen svega 3,5 km). Od Igumenice je udaljena oko 25 km.

Peščana plaža Sikia

Peščana plaža Sikia

Na izlasku iz Sagiade ćete videti odvajanje za luku, ali vi pratite put za granični prelaz Mavromati. Ubrzo stižete do plaže Keramidi koja se nalazi bukvalno pored puta. Ne skrećete ovde već produžavate pravo. Sledeća plaža je Strovili. Prolazite i nju i dolazite do raskrsnice na kojoj se desno ide ka graničnom prelazu, a levo za ribnjake i plažu Sikja. Odavde imate još nešto manje od kilometar. Samo usporite pošto ne postoji putokaz za plažu, ali se vidi sa puta. Sa strane imate ispust za kola i odatle se spuštate pešaka zemljanim putem.

Plaža je mahom od krupnog peska. Potpuno je pusta, bez ikakvih sadržaja. Okružena je zelenilom i predstavlja pravo mesto za potpuni užitak i beg od turista i meštana sela Sagiada koji uglavnom idu na plažu Keramidi koja je organizovana i ima beach bar. Ovde gužve nema nikada jer kao što rekosmo nema nikakvih sadržaja, a i dugačka je skoro 200 metara.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)