www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Stavrlolimenas-Perdika-Parga-Sivota-C

Plaža Stavrolimenas

Peščana plaža Šljunkovita plaža Nema gužve Plaža dostupna kolima

GPS: 39.3495523N 20.2863675E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Plaža Stavrolimenas

Plaža Stavrolimenas

Plaža Stavrolimenas (Σταυρολιμένας) se nalazi između Sivote i Parge, odmah ispod tradicionalnog sela Perdika koje je na nekih 10-ak minuta i poznato je po tradicionalnim tavernama. Od Sivote je udaljena 14, a od Parge oko 21 kilometar. Spuštate se sa glavne magistrale Sivota-Parga i u jednom trenutku ćete videti odvajanje desno za plažu Arilja, a vi idete levo za plaže Karavostasi i Stavrolimenas. Odmah zatim se put ponovo račva i oni koji žele na Karavostasi idu levo, a vi pratite putokaz za hotel Regina Mare i plažu Stavrolimenas do koje ima još nekih 500-600 metara. Kola morate da parkirate na drumu i da se spustite do plaže pešaka, ali nije neko preterano cimanje i ne traje dugo jer je odmah ispod puta pa dolaze i ljudi sa decom.

Plaža leži u dubokom zalivu, idealnom za vlasnike jedrilica i okružena je prelepim zelenilom koje daje moru tirkiznu boju. Kombinacija je peska i sitnog šljunka (ima i po neki kamen, ali zanemarljivo), a more je čisto i prelepo.

Dugačka je nekih 60 metara i veoma je uska. Nema nikakvih sadržaja ni objekata pa ponesite “plažni mobilijar” i nešto za pojesti i popiti, mada u blizini postoje tavrne i kafići (na susednim plažama Arilja i Karavostasi). I pored činjenice da je potpuno neorganizovana, lepa je za oni koji traže mir i beg od gužve.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)