www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Alonaki-Pantokratoras-C

Plaža Alonaki Pantokratoras

Peščana plaža Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 38.9553708N 20.7229614E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Alonaki Pantokratoras (Αλωνάκι Παντοκράτορας) je prilično dugačka, peščana plaža, udaljena oko 3 kilometra od Preveze (zapadno). Nalazi se na zapadu poluostrva Preveza, južno od plaže Mitikas (nemojte da je mešate sa malom, prelepom plažom Alonaki Fanariu koja se nalazi između plaže Luca i letovališta Amudja). Nazvana je po obližnjem utvrđenju Pantokrator.

Deo plaže ispred hotela Alonaki Beach je ubedljivo najlepši

Deo plaže ispred hotela Alonaki Beach je ubedljivo najlepši

Krenite od naselja Pantokrator ka selu Kalamici, dakle ne idite glavnim putem koji prolazi zapadnim delom poluostrva Preveza i povezuje Prevezu i Mitikas već se držite nekog od lokalnih puteva uz obalu i putokaza za plažu i hotel Alonaki Beach. Neposredno ispred samog hotela put je veoma uzak.

Plaža je većim delom neorganizovana, ali postoji jedan deo ispred pomenutog hotela Alonaki Beach gde postoje ležaljke, suncobrani, tuš, parking, malo igralište za decu, mreža za odbojku na pesku i beach bar. Ovaj deo plaže je u suštini i najbolji.

Plaža je peščana, a more plitko i kristalno čisto što je čini i dobrim izborom za porodice sa malom decom, mada treba biti oprezan jer u samom plićaku, ali i na obali ima dosta stenja. Tačnije, stena ima na krajnjem levom delu plaže, u blizini utvđenja dok je deo ispred hotela Alonaki beach fantastičan, potpuno peščan i idealan za klince. Središnji deo plaže, odsnono levo iza rta ako gledate iz pravca hotela predstavlja dobro mesto za one koji ne vole nikakvu gužvu, mada se izolovano mesto na ovoj plaži lako pronalazi jer je veoma dugačka.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)