www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Mitikas-Preveza-C

Plaža Mitikas (Mytikas)

Peščana plaža Šljunkovita plaža Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 39.0027773N 20.7106447E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Plaža Mitikas (Μύτικας) se nalazi pored istoimenog mestašceta na vrhu poluostrva Preveza, oko 8 km od grada Preveza. U blizini je antički grad Nikopolis.

Plaža je celom dužinom okružena gustom šumom

Plaža je celom dužinom okružena gustom šumom

Postoje dva načina da dođete do plaže. Možete da se spustite odmah do zapadne obale poluostrva i da vozite prema naselju Mitikas ili da krenete glavnim putem ka Arti i Janjini pa da se posle antičkog grada Nikopolis isključite levo prema obali. Kad dođete do šume i mora, desno se ide za plažu Monoliti, a levo za Mitikas mada taj prvi deo kad skrenete takođe pripada plaži Monoliti. U suštini, ne postoji jasna granica između ove dve plaže pošto su deo jednog dugačkog peščanog pojasa. Ono što je sigurno je da plaža Mitikas počinje od marine i naselja, ali se ne zna sa sigurnošću gde se završava odnosno gde počinje sledeća plaža Monoliti. Mitikas je dakle prva plaža u nizu a na nju se nastavljaju plaže Monoliti, Kanali i Kastrosikia.

Mitikas je tradicionalno naselje sa lepim tavernama i uzerijama kao i malom marinom od koje i počinje pomenuta plaža. Veoma je dugačka i cela je okružena gustom šumom. Kombinacija je krupnog peska i sitnog šljunka. Većim delom je potpuno neorganizovana i nema ležaljki i suncobrana, osim pred kraj gde ima jedan bar sa “plažnim mobilijarom” i tušem ispred. More je plitko pa je mesto privlačno porodicama sa malom decom, bez obzira na relativno odsustvo sadržaja. Ako dolazite kolima, nećete imati problema sa parkiranjem jer duž cele plaže prolazi asfaltirani put.

Nikada nije prevelika gužva jer je plaža, kao što je već rečeno, veoma dugačka i na nju se nastavlja još jedna, dosta popularnija i organizovanija plaža Monoliti.

Na početku plaže postoji mala luka koja pripada istoimenom naselju

Na početku plaže postoji mala luka koja pripada istoimenom naselju

Jedno od mesta koje ne smete propustiti je Nicopolis club (GPS: 39.0405321N 20.7105535E). Nalazi se u blizini kampa na već pomenutoj susednoj plaži Monoliti i predstavlja kompleks bazena, barova i sportskih sadržaja (izgrađen je po uzoru na antički grad Nikopolis). Ispred je potpuno uređena i organizovana plaža. Ko god ima priliku, trebalo bi da poseti ovo mesto, pogotovo ako ima mlađih naraštaja.

Na Monoliti se natavlja plaža Kanali, a na njoj vas čeka Mango Beach Bar koji se nalazi na levom kraju odnosno početku ako dolazite iz pravca Preveze i susedne plaže Monoliti (GPS: 39.055478N 20.6999722E). Vrhunsko mesto sa odličnom muzikom, live nastupima, lejzi begovima, žurkama, kako dnevnim tako i onim koje traju do ujutru…svakako must visit ako ste u ovom delu jonske obale. Ispred samog bara postoji ogroman parking prostor.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)