www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Mikri-Ammos-Sivota

Plaža Mikri Amos (Mikri Ammos, Bakolas)

Peščana plaža Šljunkovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 39.3965984N 20.2631342E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Plaža Mikri Amos (Μικρή Άμμος), poznata i kao Bakola odnosno Bakolas, nalazi se odmah iza plaže Mega Amos, oko 3 km od kružnog toka u Sivoti, na putu za Perdiku i Pargu. Do plaže u sezoni saobraća vozić koji polazi od jedine apoteke u mestu (pedesetak metara ispod kružnog toka), a mnogi dolaze i taksijem. Ako dolazite kolima, čeka vas parking u maslinjaku. Naravno, u sezoni je gužva ogromna pa ćete se namučiti i sa parkingom i sa pronalaženjem ležaljke i suncobrana. Peškir nemate gde da spustite jer je sve pod ležaljkama.

Jedna od najlepših plaža u okolini Sivote

Jedna od najlepših plaža u okolini Sivote

Ovo je jedna od najpopularnijih i najlepših plaža u okolini Sivote jer je zaista specifična. Kombinacija je krupnog peska i sitnog šljunka (tako je i kad se uđe u vodu, ali posle par metara je po dnu krupno kamenje), mala je (dugačka svega 100 i široka dvadesetak metara), okružena zelenilom, ima jedan skup restoran i odličan beach bar iz koga ceo dan trešti glasna muzika.

Na Mikri Amosu vlada party atmosfera koja malo podseća na onu kakva se sreće na plažama po Mikonosu, a u skladu sa tim su i cene. Mesto je fensi, žurke katkad traju i do sitnih sati, a na plaži postoji nekoliko kategorija ležaljki (tu su i fenomenalni lejzi begovi). Deo ležaljki je na travi, za one koji ne vole pesak i šljunak. Na Mikri Amosu postoji i teren za odbojku. Najbolje mesto za fotkanje je kada prođete plažu, pa iza sledeće krivine imate vidikovac sa parkingom.

Sa obe strane plaže je brdo tako da sunce kasnije “stiže” i ranije “nestaje”. More je hladnije, ali je voda zaista fenomenalna. Ovo je vrlo bitan detalj kad je Sivota u pitanju. Naime, plaže oko Sivote imaju značajno hladniju vodu u odnosu na onu na koju smo navikli u Grčkoj. Tako je čak i u avgustu. Zato je dobro znati koje su plaže sa toplom, a koje sa hladnijom vodom. Generalno, plaže koje su u samom mestu imaju topliju vodu. To su one desno od rive (ako gledate prema moru odnosno Galikos Molos, Zeri i Dei) plus Karvuno i Pisina. Ostale, počev od plaže Zavia pa dalje prema Perdici i Pargi, imaju hladniju vodu.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)