www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Pisina-Sivota-C

Plaža Pisina (Piscina)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Plaža dostupna brodom

GPS: 39.4040267N 20.2195591E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Pisina (Πισίνα, u prevodu “bazen”) je egzotična plaža sa kristalno čistom vodom i po mišljenju mnogih, najbolja u celoj Sivoti. U svakom slučaju je atipična, izolovana, bez ikakvih sadržaja, ali prelepa, naročito za fotkanje i to kad joj prilazite brodićem (karte se mogu kupiti u nekoj od lokalnih agencija ili kod samog kapetana i polaze na svakih pola sata-sat) kojim je jedino moguće i doći iz Sivote s obzirom da se nalazi na ostrvcetu Mavro Oros preko puta mesta.

Pisina...biser Sivote...

Pisina…biser Sivote…

Dugačka je svega stotinjak metara i relativno uska, a okružena šumovitim liticama. Sastoji se od prelepog, belog peska koji zajedno sa pomenutim zelenilom čini da voda ima neverovatnu boju, ali samo u pojedinim delovima dana kada sunčevi zraci dopiru do same plaže.

Taksi čamci vas voze do ostrvaca oko Sivote, prolazi se pored pećine i birate da li da vas ostavi na plaži Pisina ili Diapori. Generalno, Pisina je bolja i egzotičnija, ali kad brod pristane, ako vam se ne sviđa ili je gužva ogromna, tražite da vas vozi na Diapori. Takođe, možete jedan dan na Pisinu, a jedan na Diapori.

Kao što je već rečeno, na plaži nema ničega pa ponesite sa sobom nešto za pojesti i popiti. S obzirom na položaj, dobar deo dana je u hladovini pa i nije pravi izbor za one koji vole da se gušterišu. Voda je topla i ovo je vrlo bitan detalj kad je Sivota u pitanju. Naime, plaže oko Sivote imaju značajno hladniju vodu u odnosu na onu na koju smo navikli u Grčkoj. Tako je čak i u avgustu. Zato je dobro znati koje su plaže sa toplom, a koje sa hladnijom vodom. Generalno, plaže koje su u samom mestu imaju topliju vodu. To su one desno od rive (ako gledate prema moru odnosno Galikos Molos, Zeri i Dei) plus Karvuno i Pisina. Ostale, počev od plaže Zavia pa dalje prema Perdici i Pargi, imaju hladniju vodu.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)