www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Hotel-Plataria-Beach-C

Plaža hotela Plataria Beach

Peščana plaža Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Parking u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 39.460045N 20.259304E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Plaža hotela Plataria Beach se nalazi na nekih 2,5 km od naselja Plataria, na putu za Igumenicu. Ako dolazite iz pravca Sivote i Plataria, posle nekih 2 i kusur km ćete na putu videti skretanje levo za kamp Elena i Plataria Beach hotel. Spuštate se asfaltnim putem ka obali, na prvom račvanju idete levo, a kad dođete do kraja puta, levo je kamp, a desno hotel. Kola možete da parkirate u debeloj ladovini.

Iznad plaže postoji odlična taverna

Iznad plaže postoji odlična taverna

Hotel Plataria Beach se nalazi u lepom i mirnom zalivu, u blizini crkvice Agia Paraskevi. Okružen je bujnim zelenilom u kome se krija 100 metara dugačka, peščana i lepa plaža. Zvanično je privatna namenjena gostima hotela, ali od 2014. godine i preuzimanja od strane novog menadžmenta koji je otvorio fenomenalan beach bar Havana, pristup plaži je dozvoljen i posetiocima sa strane. Ovde odsedaju ili dolaze na plažu kako mlađi željni dobrog provoda u pomenutom baru, tako i porodice sa malom decom za koju postoji dečije igralište. Takođe, pesak i plitko more su pravi raj za klince. Naravno, gužva je uvek velika.

Na plaži postoje kabine za presvlačenje, drvene ležaljke, suncobrani i lejzi begovi, a okružena je palmama koje prave odličan prirodni hlad. Na kraju plaže je maleni mol namenjen onima koji dolaze vodenim putem kao i gostima hotela, restorana ili plaže koji imaju čamac. Postoji mogućnost iznajmljivanja glisera ili čamca.

Odmah iznad su tuševi i odlična taverna sa domaćim i internacionalnim jelima i pogledom na more koja radi ujutru od doručka pa sve do večere i otvorena je kako za goste hotela tako i za sve koji žele baš ovde da obeduju. Ovde možete probati svežu ribu i plodove mora, jela sa roštilja i kuvana jela, tradicionalna jela i predjela te čuvene špagete sa morskim plodovima, u zavisnosti od želja, sa škampima, jastogom ili školjkama.

Glavni razlog što dolazi dosta ljudi sa strane je već pomenuti Havana Beach bar. Okružen zelenilom, nudi svojim gostima sve vrste kafa i pića, sladoled, grickalice i koktele. Ležaljke i suncobrani se uz naručeno piće dobijaju besplatno. Celo mesto je malo fancy, ali je atmosfera vrhunska.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)