www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Karavostasi-Perdika-Sivota-Parga-C

Plaža Karavostasi

Peščana plaža Šljunkovita plaža Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 39.3384963N 20.2877784E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Karavostasi je jedna od najboljih plaža na celoj jonskoj obali

Karavostasi je jedna od najboljih plaža na celoj jonskoj obali

Plaža Karavostasi (Καραβοστάσι) se nalazi između Sivote i Parge, odmah ispod tradicionalnog sela Perdika koje je na nekih 10-ak minuta i poznato je po tradicionalnim tavernama. Od Sivote je udaljena 15, a od Parge oko 22 kilometra. Spuštate se sa glavne magistrale Sivota-Parga i u jednom trenutku ćete videti odvajanje desno za plažu Arilja, a vi idete levo za plaže Karavostasi i Stavrolimenas. Odmah zatim se put ponovo račva i oni koji žele na Stavrolimenas produžavaju pravo prateći putokaze za hotel Regina Mare (do plaže ima nekih 500-600 metara), dok se za Karavostasi ide levo.

Karavostasi je uz obližnju Arilju najveća organizovana plaža u Tesprotiji, jednoj od 4 prefekture koje su do 2011. godine činile Epir (ostale tri su Preveza, Arta i Janjina, ali su prefekture kao teritorijalna odrednica ukinute pomenute godine). Dugačka je oko 650 i široka čitavih 70 u središnjem delu. Ako dolazite kolima, nemate problem sa parkiranjem jer mesta ima više nego dovoljno. Nije slučajno da je za mnoge Karavostasi simbol Perdike i više puta je izabrana za snimanje filmova i reklama. Zaista je jedna od najboljih plaža u celoj ovoj oblasti.

U poslednjih par godina je izgrađeno nekoliko hotela i apartmanskih kompleksa što dovoljno govori o popularnosti plaže Karavostasi.

U blizini se nalaze ostaci nalaze se ostaci antičkog grada Elina sa utvrđenjem Dimokastro

U blizini se nalaze ostaci nalaze se ostaci antičkog grada Elina sa utvrđenjem Dimokastro

Plaža je od krupnog peska i samo na pojedinim delovima ima sitnog šljunka. Ulazak u vodu je odličan celom dužinom plaže. More je prelepo, tirkizno, a dubina počinje naglo, tako da je Karavostasi odličan izbor za one koji ne vole plićak što opet ne znači da nije dobra za porodice sa decom. Naime, s obzirom da je organizovana, dugačka i široka, ovo je pravi raj i za najmlađe. Samo malo opreza dok su pored vode.

Duž cele plaže postoje ležaljke i suncobrani, mada na pojedinim mestima možete da spustite svoj peškir, ali nema prirodnog hlada. Tu su i restorani i barovi, a jedan se nalazi skroz na levom kraju plaže, u prelepoj hladovini (videćete stazu koja vodi do njega). U poslednjih par godina je izgrađeno nekoliko hotela i apartmanskih kompleksa što dovoljno govori o popularnosti plaže Karavostasi. Regina Mare je na desnom kraju, na brdu i do njega se dolazi putem kako je već opisano na početku teksta. Ionio Sea je prvi na koji nailazite kada dolazite putem, Coralli je na sredini, a Elina na levom kraju. Od vodenih sportova na raspolaganju su vam pedaline, kanu itd.

Na nekih 4 km od plaže, na brdu koje vidite sa leve strane, nalaze se ostaci antičkog grada Elina sa utvrđenjem Dimokastro.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)