www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Drepano-Igumenica-C

Plaža Drepano (Makrigiali, Makrijali)

Peščana plaža Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 39.5098807N 20.2204067E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Plaža je peščana i okružena visokim stablima eukaliptusa

Plaža je peščana i okružena visokim stablima eukaliptusa

Drepanos ili Drepano (Δρέπανο, Μακρυγιάλι) odnosno Akti Drepanu je najbliža plaža Igumenici. Nalazi se na malenom rtu, oko 4 kilometra od pomenutog grada. U zaleđu plaže je močvara pa ceo potez liči na neko ostrvce. Ako ste u luci, pratite samo glavnu ulicu koja ide pored mora (ne u pravcu Sivote nego na suprotnu stranu). Kada dođete do arheološkog muzeja i fudbalskog stadiona, na raskrsnici idete levo (videćete putokaz za Drepano) i dalje samo pratite put koji ide pored mora. Ubrzo stižete do kampa i plaže Drepano. Kola možete da ostavite ili na parkingu samog kampa ili bilo gde duž puta koji prolazi pored same plaže.

Plaža je veoma dugačka (oko 3,5 km), peščana (retko gde ima šljunka), a more plitko. Počinje od istoimenog kampa i završava se kod plaže Makrijali koja predstavlja desni kraj ovog dugačkog peščanog pojasa. Duž obale ćete pronaći mnoštvo taverni i nekoliko fantastičnih beach barova i klubova na otvorenom ispred kojih postoje ležaljke i suncobrani. Prvi je odmah pored kampa, drugi par stotina metara dalje i tako duž plaže i puta. Zahvaljujući njima, atmosfera je ovde odlična, prava grčka i uglavnom dolaze lokalci, mahom iz Igumenice. Ispred nekih od barova postoji mogućnost uživanja u sportovima na vodi. Takođe je omiljena među porodicama sa malom decom, iz razloga što je peščana, a pesak je i u moru koje je veoma plitko. Na plaži postoje tuševi i spasilačka služba.

Plaža Drepano

Plaža Drepano

Hotspot celog područja je kamp Drepano koji se krije u gustoj šumi eukaliptusa koja se proteže duž velikog dela plaže. Ovde ćete pronaći minimarket, pekaru u kojoj možete kupiti i palačinke, sladoled, restoran, bar, snack bar, ležaljke, suncobrani i naravno mesta za šatore i kamp prikolice. Tu je i signal za wi-fi, mreža za odbojku i teniski teren. Klincima je na raspolaganju igralište. Kako idete od kampa na desno, cene u barovima su više.

Kao što je već pomenuto, desni kraj ovog poteza se naziva Makrijali mada ćete u pojedinim vodičima pronaći da je u pitanju posebna plaža. Generalno, kako idete prema kraju, sve je manje sadržaja i gužve. Za razliku od većeg dela plaže, ovde ima kamenja u vodi pa i nije baš preporučljivo za porodice sa malom decom.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)