www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Strovili-Sagiada-Igumenica-C

Plaža Strovili - Sagiada

Šljunkovita plaža Nema gužve Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 39.6414626N 20.1407933E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Izolovana plaža Strovili

Izolovana plaža Strovili

Plaža Strovili (Στροβίλι) se nalazi maltene na granici Grčke i Albanije (granični prelaz Qafë Botë – Sagiada Mavromati je udaljen svega 3,5 km), 4 kilometra od naselja Sagiada i oko 23 km od Igumenice. Na izlasku iz Sagiade ćete videti odvajanje za luku, ali vi pratite put za plažu Keramidi i granični prelaz Mavromati. Prolazite odvajanje na zemljani put koji vodi ka pomenutoj plaži i kampu i posle tačno kilometar imate neobeleženo isključenje za Strovili. Videćete rt, a plaža je sa severne strane istog i asfalt ide bukvalno do same obale. Kada se spustite, sa leve strane imate parking u hladovini.

Na plaži nema bukvalno ničega, samo nekoliko kampera (iako je free camping, naravno, zabranjen), priroda i more…pravo mesto za opuštanje i uživanje. Povrh svega, nikada nema ni gužve.

Plaža je šljunkovita, šljunak je i u vodi, a krupniji je ne desnom kraju dok je u levom delu i na sredini sitniji pa se na pojedinim mestima meša i sa peskom. Okružena je bujnim zelenilom koje ne dopire do same obale, ali daje vodi prelepu boju.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)