www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Kokinos-Vrahos-C

Plaža Kokinos Vrahos (Kokkinos Vrachos)

Peščana plaža Šljunkovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 39.4642776N 20.2516437E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Plaža Kokinos Vrahos (Κόκκινος Βράχος) se nalazi na oko 3 km od mesta Plataria i oko 7 km od Igumenice. Ako dolazite iz pravca Igumenice, prođite skretanja za plažu Gata i kamp Kalami. Imate jedan dobar pravac na kome se nalazi benzinska pumpa i vrlo brzo posle nje jasno obeleženo skretanje za plažu i beach bar Kokkinos Vrahos do koga vodi asfaltni put.

Fenomenalna plaža Kokinos Vrahos

Fenomenalna plaža Kokinos Vrahos

Naziv plaže (“Crvena stena”) potiče od crvenih stena koje je okružuju. Peščano-šljunkovita je (krupan pesak i sitan šljunak), mala, dugačka svega četrdesetak metara. Tačnije, čine je dve uvalice koje razdvaja rt na kome su kao i na plaži postavljeni suncobrani i stolovi. Na manjem, levom delu plaže postoji samo jedan red ležaljki i suncobrana dok ćete u desnom videti dva reda ležaljki, ali i lejzi begove. Osim na samom pesku, stolovi su postavljeni i malo iznad plaže (cela plaža je kaskadnog oblika), ispred samom bara.

Upravo taj bar je razlog zašto je ova plaža toliko popularna, prvenstveno među mlađom populacijom. Ovo je, naime, jedan od najboljih beach barova u celoj Tesprotiji. Party atmosfera u kombinaciji sa prelepim zelenilom i tirkiznim morem čini da se ljudi stalno vraćaju. Stolovi i stolice su razbacani između maslina i dolaze kao što je već pomenuto do same ivice malenog rta.

Osim bara, na plaži postoji tuš, restoran, prodavnica i jedan veoma popularan apartmanski kompleks. Parking prostor je ograničen i trebaće vam dosta sreće da biste se parkirali, naročito u jeku sezone.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)