www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Kanali-Preveza (50) - C

Plaža Kanali - Preveza

Peščana plaža Šljunkovita plaža Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 39.0654645N 20.6891227E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Plaža Kanali (Κανάλι) je deo peščanog pojasa koji počinje od naselja Mitikas i čini ga nekoliko plaža. Kanali je treća po redu i od Preveze je udaljena oko 14 kilometara. Postoje dva načina da dođete do plaže. Možete da se spustite odmah do zapadne obale poluostrva i da vozite prema naselju Mitikas pa dalje duž istoimene plaže na koju se nastavlja Monoliti, a na nju Kanali ili da krenete glavnim putem ka Arti i Janjini pa da se posle antičkog grada Nikopolis isključite levo prema obali. Kad dođete do šume i mora, desno su vam plaže Monoliti i Kanali, a levo Mitikas mada taj prvi deo kad skrenete takođe pripada plaži Monoliti. U suštini, ne postoji jasna granica između ove dve plaže pošto su deo jednog dugačkog peščanog pojasa. Ono što je sigurno je da plaža Mitikas počinje od marine i naselja, ali se ne zna sa sigurnošću gde se završava odnosno gde počinje sledeća plaža Monoliti.

U blizini plaže je, dakle, antički grad Nikopolis koji svakako vredi posetiti.

Mango Beach Bar je jedno od must visit mesta

Mango Beach Bar je jedno od must visit mesta

Kanali je treća plaža u nizu koji počinje od mesta Mitikas pa ide preko plaže Monoliti na koju se nastavlja Kanali dok je još dalje plaža Kastrosikja.

Pruža se duž istoimenog naselja, dugačka je preko 3 kilometra, okružena niskom vegetacijom i brojnim hotelima i drugim smeštajnim objektima, ali ne celom dužinom. Pojedini delovi su slobodni i namenjeni onima koji ne vole gužve i klasičan turizam. Delovi ispred barova i hotela su pod ležaljkama i suncobranima. More je malo nemirno (popodne ima talasa). Plaža je uglavnom peščana, ali ima i delova sa sitnim šljunkom. Na raspolaganju su vam i sportski sadržaji poput odbojke na pesku kao i tuševi. Mesta za parkiranje ima dovoljno, a prodavnicu ćete naći u samom naselju.

Deo plaže je prazan dok su ispred hotela i barova postavljene ležaljke i suncobrani

Deo plaže je prazan dok su ispred hotela i barova postavljene ležaljke i suncobrani

Jedno od obeležja plaže Kanali je svakako Mango Beach Bar koji se nalazi na levom kraju, prema Prevezi i susednoj plaži Monoliti (GPS: 39.055478N 20.6999722E). Vrhunsko mesto sa odličnom muzikom, live nastupima, lejzi begovima, žurkama, kako dnevnim tako i onim koje traju do ujutru…svakako must visit ako ste u ovom delu jonske obale. Ispred samog bara postoji ogroman parking prostor.

Takođe, jedno od mesta koje ne smete propustiti je Nicopolis club (GPS: 39.0405321N 20.7105535E). Nalazi se u blizini kampa na susednoj plaži Monoliti i predstavlja kompleks bazena, barova i sportskih sadržaja (izgrađen je po uzoru na antički grad Nikopolis). Ispred je potpuno uređena i organizovana plaža. Ko god ima priliku, trebalo bi da poseti ovaj deo plaže, pogotovo ako ima mlađih naraštaja.

Na Kanali se nastavlja plaža Kastrosikia (desno) dok je levo već pomenuta plaža Monoliti. U suštini, ne postoji jasna granica između svih ovih plaža jer su sve u stvari deo jednog, kako je već rečeno, dugačkog peščanog pojasa koji počinje od naselja Mitikas.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)