www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-kasandra-porto-valica-cover

Plaža Porto Valica (Porto Valitsa)

Stenovita plaža Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 39.954283071789696N  23.683186769485474E

Porto Valitsa je najbolja tačka za ronjenje na prvom prstu Halkidikija. Porto Valitsa resort i istoimena mala plaža smešteni su gotovo na samom jugu poluostrva Kasandra, 8 kilometara jugoistočno od letovališta Pefkohori. Nalaze se u sledećoj uvali nakon čuvene plaže Ksenia (Paljuri), iznad koje se uzdiže istoimeni porodični hotel i odmaralište čija je izgradnja počela pre 20-ak godina. Ova uvala je praktično iza rta koji se nalazi sa desne strane plaže Ksenia.

Od Paljurija u unutrašnjosti poluostrva plaža je udaljena oko 2,5 km, a do nje se može doći sa dve strane. Najbliži je put koji vodi od pomenute plaže Ksenija (Xenia) i vodi prema Chrousso Village hotelu, dok drugi put vodi od Paljurija i vodi oko pomenutog Chrousso Village hotela, a sa obe strane postoje znaci koji će Vas uputiti pravo do risorta i plaže.

halkidiki-kasandra-porto-valica

Pogled na plažu i resort

Porto Valica je stenovita plaža, delom urađena u betonu, sa predivnom i kristalno čistom, plavom vodom mora. Plaža je smeštena u uvalici u dubini od oko 100 metara, pa je dobro zaklonjena i okružena zelenilom, a dužina plaže je svega oko 80 metara. Zbog bogatog podvodnog sveta često je na meti brojnih profesionalnih, ali i ronilaca početnika. Inteligentnim intervencijama vlasnika stvorene su male površine sa peskom, ležaljkama i suncobranima, pa se u ovom delu laku može ući i izaći iz vode. Na samo 350 metara odavde je i prelepa, peskovita plaža Ksenia, pa laganom šetnjom možete otići i kupati se u sasvim drugačijem ambijentu.

Iznad plaže se nalaze i nadaleko poznati bar i restoran sa mediteranskom hranom, a mesto je poznato i po tome što se ovde održavaju nezaboravna venčanja na obali mora.
Svake godine ovde se u julu i avgustu održava festival pored mora sa brojnim gostima iz različitih oblasti umetnosti, pa možete prošetati i pogledati brojna umetnička dela na otvorenom prostoru.

Porto Valica resort organizuje kurseve skuba ronjenja, pecanja, kao i krstarenja zalivom Toroneos.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-panagia-T
Plaža Panagia - Paljuri
halkidiki-kasandra-paljuri-T
Paljuri (Paliouri)
halkidiki-kasandra-golden-beach-T
Plaža Golden beach (Hrisi Amos, Hrissi Ammos)
halkidiki-kasandra-xenia-T
Plaža Ksenia (Hruso, Paljuri)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)