www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Halkidiki-Solunski-zaliv-Dionisos-plaza-cover

Plaža Dionisos

Peščana plaža Šljunkovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža u naseljenom mestu Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.249103283452385N  23.250203132629395E

halkidiki-solunski-zaliv-dionisos

Lepo uređeno šetalište

Dionisos (Paralia Dionosiou) je manje turističko mesto na jednom od atraktivnijih delova Halkidija, udaljeno 57 kilometara južno od Soluna i oko 3 kilometara severozapadno od Nea Mudanie. Od uključenja sa obilaznice oko Soluna na put A25, do Dionisosa ima tačno 50 kilometara. Ovo naselje, smešteno u Solunskom zalivu, ima oko 1.300 stanovnika, ali se taj broj višestruko uvećava tokom leta sa dolaskom velikog broja turista.

Plaža ovog naselja vrlo je popularna među turistima, a najviše je Grka, Srba i Nemaca. Plaža je peščana, sa malo šljunka, a na ulazu u more je nekoliko metara prvo šljunak pa se nastavlja pesak. Voda je vrlo čista i topla, posebno u popodnevnim satima. Uz delove plaže gde možete doneti svoju opremu, postoje i organizovani delovi sa barovima, gde ste u prilici da popijete piće i koristite ležaljke i suncobrane besplatno.

Taverne pored plaže sa odličnom ponudom morskih plodova

Taverne pored plaže sa odličnom ponudom morskih plodova

Puna barova i taverni, plaža je idealno mesto za šetnju u večernjim satima, za uživanje u zalasku sunca, kao i predivan odmor uz sunčanje i kupanje u toku dana. Uz dugu i široku plažu prostire se prelepo popločano šetalište pod palmama, sa dosta svetiljki, cveća i drvenih klupa. Red tamarisa između šetališta i plaže pravi dosta hlada tokom dana.

Plaža Dionisos jedna je od najpoznatijih na ovom poluostrvu, a pogodna je za porodice sa decom i ljubitelje nešto mirnijeg odmora. Posebna pogodnost je što dubina vode postepeno raste.

Sa druge strane šetališta su prodavnice, pekare, restorani, kafići i taverne, dok je mesto poznato i po sportskom centru sa bazenom, terenima za košarku, fudbal i tenis. Relativno je blizu i trgovinski i turistički centar Nea Mudanja do koga mnogi odluče i da prošetaju.

Posetioci plaže relativno brzo mogu stići do 2 kilometra udaljene plaže Nea Mudania, odnosno do 2,8 kilometara udaljene plaže Nea Flogita na drugoj strani.

halkidiki-solunski-zaliv-dionisos

Plaža je sa dosta beach barova

Dionisos je prilično mirno mesto, za porodični odmor, bez nekog noćnog života koji bi zadovoljio ukuse posetioca željnih takvog vida provoda. Ulice ovog naselja planski su nastajale, a turistički razvoj počeo je još 1964. godine. Naselje je izgrađeno 1923. godine od strane Grka izbeglih iz istočne Trakije, na prostoru metoha manastira Dionisos, po kome je mesto i dobilo ime.

Svakog jula se u ovom mestu održava se Festival paradajza, koji uključuje i izvođenje grčkih tradicionalnih pesama i igara, kao i pozorišne predstave.

Relativno je blizu i trgovinski i turistički centar Nea Mudanja do koga mnogi odluče i da prošetaju. Do Nea Mudanje može se vrlo brzo stići kolima, taksijem (oko 6 do 8 EUR) ili pešice, za nekih 40-ak minuta šetnje plažom. Odavde autom možete vrlo brzo stići i do poluostrva Kasandra ili do Sitonije.

Posetioci ovog mesta mogu otići do 10 kilometara udaljenog arheloškog lokaliteta gde se nalazio antički grad Olintos i istoimenog arheološkog muzeja.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-solunski-zaliv-nea-mudania-plaza-T
Plaža Nea Mudanja (Nea Moudania)
Halkidiki-Zapadna-obala-Nea-Flogita-thumbnail
Nea Flogita
halkidiki-olintos-t
Antički grad Olintos (Olynthos)
halkidiki-zaliv-termaikos-agios-mamas-T
Plaža Agios Mamas

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)