www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-plaza-Pahis-9-C

Plaža Pahis (Pachis)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.79007838912719N  24.627485275268555E

Na plaži ima dosta prirodnog hlada

Na plaži ima dosta prirodnog hlada

Plaža Pahis (Παχύς) se nalazi na severnoj obali ostrva, pored naselja Skala Rahoniu. Od Limenasa je udaljena oko 7 i po, a od Prinosa 6 kilometara.

Dugačka je oko 600 metara, ima užih i širih delova, peščana, dobro organizovana, s ležaljkama, suncobranima i tušem. More je prilično plitko i dobro za porodice s decom (pesak je i u vodi i na obali, sa nešto malo šljunka tu i tamo). Pozadina plaže je prelepa jer borovina gotovo dodiruje vode Egejskog mora (poranite malo ujutru kako biste zauzeli mesto). Ispod drveća ima dosta parking mesta.

Plaža Pahis je omiljena među porodicama sa malom decom koje uglavnom odsedaju u nekoj od kuća koje se nalaze maltene pored same obale.

Plažu možete lako da promašite jer ne postoji naselje a glavni put (ide dalje za Skalu Rahoniu i luku Prinos) je prilično dugačak i ravan te vozači često prolete. Skretanje je neobeleženo i kada prođete odvajanje za hotel Luludis obratite pažnju na stazu između drveća koja kreće neposredno pre nego što glavni put počne da se približava obali. Tražite znak Hotel Pachis Beach i put koji vodi prema moru prolazeći pored malog hotela/taverne u krošnjama drveća. Tu je i pomenuti veliki parking u hladovini, nasuprot hotela.

Plaža je peščana i opremljena ležaljkama i suncobranima

Plaža je peščana i opremljena ležaljkama i suncobranima

Ovde ćete naći sve sadržaje koji su Vam potrebni: lepe hotele, sobe za izdavanje, restorane, beach bar… Postoje taverne iza i na samoj plaži kao i jedan bar. Ležaljke i suncobrani (besplatni uz piće) su nanizani uz obalu sa mnogo hlada među rasutim borovima koji pokrivaju leđa plaže Pahis.

Plaža je organizovana, ima ležaljke, suncobrane, tuš, restorane, bar i smeštajne kapacitete.

Idite na onaj kraj koji je manje bučan, sa najboljim peskom i prijatnom tavernom u krošnjama drveća. Ako idete na desno plaža postaje uža i stenovitija ali je još uvek prijatna.

Plaža je kao što je već pomenuto omiljena među porodicama sa malom decom. Mnogi koje ćete na njoj videti su smešteni u jednom od nekoliko smeštajnih objekata koji se nalaze na samoj plaži jer je ovo mesto idealno za ovu kategoriju putnika.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-plaza-Glifoneri-5-T
Plaža Glifoneri-Tasos (Glyfoneri)
Tasos-Plaza-Glikadi-7-TT
Plaža Glikadi (Glykadi)
Tasos-Plaza-Esperides-9-T
Plaža Esperides
Tasos-Rahoni-Rachoni
Rahoni (Rachoni) i Agios Georgios

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)