www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-Golden-Beach

Plaža Golden beach (Hrisi Amudia, Skala Panagia)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Marina ili pristanište Parking u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima Plaža dostupna brodom

GPS: 40.73049465545492N  24.760544300079346E

Tasos-Golden-Beach

Golden Beach

Hrisi Amudia (Χρυσή Αμμουδιά) je dugačka (oko kilometar i po) i impresivna plaža, sa zlatnim peskom i kristalnom vodom. Srednje je širine i okružena bujnom vegetacijom koja dolazi sve do mora. Oko same plaže postoji mnogo supermarketa, tradicionalnih taverni, caffe barova i trgovina za turiste te soba i vila za izdavanje. Takođe, među drvećem oko plaže se krije istoimeni kamp. Golden beach je jedna od najlepših i najpopularnijih plaža na Tasosu i samim tim vrlo prometna. Kao i nekoliko drugih plaža na ostrvu, ima Plavu zastavu.

Nalazi se na istočnoj obali Tasosa, južno od plaže Makriamos, 12 km jugoistočno od Limenasa i na samo nekoliko minuta od grada Tasos. Iako je uglavnom poznata kao Golden Beach možda ćete naići na znakove ili karte na kojima je obeležena kao Hrisi Amudia (zlatna obala na grčkom). Uprkos veličini, Golden Beach i te kako zna da bude pretrpana, posebno na oba kraja gde staju izletnički brodovi koji polaze iz luke glavnog grada.

Iako je plaža uglavnom poznata kao Golden Beach možda ćete naići na znakove ili karte na kojima je obeležena kao Hrisi Amudia (zlatna obala na grčkom).

Tasos-Golden-Beach

Uz piće možete besplatno dobiti ležaljke i suncobrane

Plaža je dobro organizovana, ima tuševe, suncobrane i ležaljke koje možete iznajmiti (ako poručite piće u pojedinim kafićima dobijate ih besplatno) te raznim sportovima na vodi. Plitka voda je idealna za decu a dobra je stvar što je pesak celom dužinom plaže, i u vodi i na obali tako da je ovo jedna od najboljih plaža za porodice s mlađim naraštajem. Budite oprezni u periodu kad duva meltemi jer ima talasa. Kako je plićak i čitavih 40 i kusur metara od obale nije neki izbor za ljubitelje pravog kupanja.

Proteže se između naselja Skala Panagia (među lokalcima poznato kao Avlakia) i Skala Potamia. Dugačak ravan put povezuje dva kraja Golden Beach-a. Nekoliko uskih puteva i staza se grana s njega i spušta prema moru. Planina Ipsarion se diže u pozadini, dodajući još lepote celom krajoliku.

Južni kraj plaže, bliže Skali Potamia je daleko najrazvijeniji za turizam s mnoštvom sadržaja sa stražnje strane, taverni i kafića. Ovaj deo je od belog peska, pun ležaljki i tu je takođe mala luka. Ovde nema prirodnog hlada.

Severni kraj Golden Beacha je od finog peska sa drvećem koje stvara prirodni hlad i malim molom gde svakodnevno izletnički brodovi iskrcavaju turiste. Južni kraj plaže, bliže Skali Potamia je daleko najrazvijeniji za turizam s mnoštvom sadržaja sa stražnje strane, taverni i kafića. Ovaj deo je od belog peska, pun ležaljki i tu je takođe mala luka. Ovde nema prirodnog hlada. Centralni deo plaže nije toliko lep.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-Panagia-6-T
Panagia i Skala Panagia (Golden Beach)
Tasos-Plaza-Vati-3-T
Plaža Vati (Vathi)
Tasos-Skala-Potamias
Plaža Skala Potamia
Tasos-Muzej-skulptura-Polignotos-Vagis-13-T
Muzej skulptura Polignotos Vagis

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)