www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-plaza-Glifoneri-5-C

Plaža Glifoneri-Tasos (Glyfoneri)

Peščana plaža Stenovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 40.79296601362092N  24.632661938667297E

Glifoneri je pravi mali skriveni raj

Glifoneri je pravi mali skriveni raj

Plaža Glifoneri (Γλυφονέρι) je jedno od najromantičnijih mesta koje Tasos nudi. Skriveni raj mada u sezoni zna da bude puno jer je veoma mala. Dugačka je svega pedesetak metara i veoma je uska.

Ako dolazite kolima skrenite desno kod znaka za hotel Luludis a onda na prvoj raskrsnici desno i dalje samo pravo (još oko pola kilometra). Pratite znak za tavernu Glifoneri.

Udaljena je oko 7 kilometara od Limenasa (u pravcu Skale Prinos) i ako dolazite kolima skrenite desno kod znaka za hotel Luludis a onda na prvoj raskrsnici desno i dalje samo pravo (još oko pola kilometra). Pratite znak za tavernu Glifoneri. Kola možete da parkirate bukvalno uz plažu koja se ne vidi sa glavnog puta pa samo lagano. Par stotina metara dalje, kod znaka za hotel Pachis beach je skretanje za sledeću plažu, Pahis. Ako dolazite busom siđite na autobuskoj stanici “Luludis”. Pitajte vozača autobusa ili konduktera za Glifoneri i reći će Vam gde da siđete. Odatle imate nekih 10 minuta hoda do same plaže.

Ova veoma mala plaža je idealna za decu jer je peščana a plićak je dosta daleko od obale.

Pesak i plićak su idealni za decu

Pesak i plićak su idealni za decu

Kako god da stignete, uživaćete u nezaboravnoj lepoti koja Vas čeka. Ova slikovita plaža s kristalnim morem je puna borovine i maslina. Peščana je, plitka (dosta daleko od obale) i sa puno prirodnog hlada tokom skoro celog dana, naročito na desnom kraju (ako gledate ka moru). Jednom rečju, idealna za decu.

Za goste taverne Glifoneri ležaljke i suncobrani su besplatni.

Dosta turista koji idu na izlet brodom pristaje na Glifoneri zbog kupanja i ronjenja. Ukoliko ogladnite skoknite do taverne neposredno iznad obale, a na samoj plaži postoje ležaljke koje su besplatne za goste pomenutog ugostiteljskog objekta. Oni koji vole potpuni mir mogu da se sunčaju na stenama koje se nalaze na oba kraja plaže. Nema nikakvih sportskih sadržaja.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-plaza-Pahis-9-T
Plaža Pahis (Pachis)
Tasos-Plaza-Glikadi-7-TT
Plaža Glikadi (Glykadi)
Tasos-plaza-Dasilio-Ilio-Mare-6-T
Plaža Dasilio (Dasillio, Dasilio Prinu, Ilio Mare)
Tasos-Rahoni-Rachoni
Rahoni (Rachoni) i Agios Georgios

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)