www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Mega-Ammos-Sivota-C

Plaža Mega Amos (Mega Ammos)

Peščana plaža Šljunkovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Spasilačka služba Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 39.3983893N 20.2568632E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Mega Amos (Μέγα Άμμος) je najveća plaža u okolini Sivote. Dugačka je skoro 200 i široka oko 35 metara. Nalazi se izvan mesta (oko 2 km od kružnog toka), na putu za Perdiku i Pargu. Do plaže u sezoni saobraća vozić koji polazi od jedine apoteke u mestu (pedesetak metara ispod kružnog toka), a mnogi dolaze i taksijem.

Mega Ammos je jedna od najboljih plaža u okolini Sivote

Mega Ammos je jedna od najboljih plaža u okolini Sivote

Jedna je od najboljih i najpoznatijih plaža u Sivoti i okolini. Ima 3 taverne, od kojih je ona krajnja desna (ako gledate prema moru) sa plavim grčkim stolicama poređanim na kaskadama ispod maslina. Klopa je možda i najbolja u onoj srednjoj, pored samog parkinga koji je takođe u hladovini i besplatan je. Na krajnjem levom delu plaže koji je i najmirniji, nalazi se treća taverna.

Mega Amos ima relativno hladno more i ovo je vrlo bitan detalj kad je Sivota u pitanju. Naime, plaže oko Sivote imaju značajno hladniju vodu u odnosu na onu na koju smo navikli u Grčkoj. Tako je čak i u avgustu. Zato je dobro znati koje su plaže sa toplom, a koje sa hladnijom vodom. Generalno, plaže koje su u samom mestu imaju topliju vodu. To su one desno od rive (ako gledate prema moru odnosno Galikos Molos, Zeri i Dei) plus Karvuno i Pisina. Ostale, počev od plaže Zavia pa dalje prema Perdici i Pargi, imaju hladniju vodu.

Plaža je organizovana, peščano-šljunkovita (krupan pesak i sitan šljunak mada je na levom kraju nešto krupniji), sa tuševima, spasiocem, ležaljkama i suncobranima. Naravno, možete da stavite i svoj peškir ako nađete slobodno mesto (na levom kraju je manja gužva). Na levom kraju plaže je šumoviti rt, a na desnom hotel nazvan kao i plaža. Osim ovog, u blizini postoji još smeštajnih objekata. Iako je ovo najveća plaža u Sivoti, u sezoni je gužva velika i računajte na to, kako zbog parkinga tako i zbog samog komfora.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)