www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Kiani-Akti-C

Plaža Kiani Akti (Kyani Akti)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 38.9474569N 20.7508779E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Kiani Akti, gradska plaža u Prevezi

Kiani Akti, gradska plaža u Prevezi

Plaža Kiani Akti (Κυανή Ακτή), u prevodu “Azurna obala”, u neku ruku predstavlja gradsku plaža u Prevezi i nalazi se na južnom obodu naselja, na vrhu poluostrva Preveza, veoma blizu poslednjeg kružnog toka pre ulaska u podvodni tunel koji vodi na drugu stranu zaliva i ka aerodromu Aktion i Lefkadi.

Plaža Kiani Akti je u neku ruku gradska plaža u Prevezi i nalazi se na južnom obodu naselja, veoma blizu poslednjeg kružnog toka pre ulaska u podvodni tunel koji vodi na drugu stranu zaliva i ka aerodromu Aktion i Lefkadi.

Na putu do plaže prolazite i pored utvrđenja Agios Georgios. Okružena je šumom eukaliptusa koja daje posebnu draž i pravi hladovinu tokom celog dana. Do plaže se može doći pešaka, kolima i busom.

Peščana je, organizovana , sa ležaljkama i suncobranima, tušem, barom i terenom za odbojku na pesku. Nosilac je Plave zastave. U blizini postoji i sportski kompleks. Na ovu glavnu plažu na kojoj je bar se nastavlja još nekoliko neorganizovanih, ali takođe upotrebljivih i lepih, većih i manjih plažica. More je plitko i pogodno za porodice sa mlađim naraštajima. Vrućine nema skoro nikad jer duva lagani povetarac koji omogućava uživanje u sportovima na vodi.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)