www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Agios-Nikolaos-Sivota-C

Plaža Agios Nikolaos (Sivota)

Peščana plaža Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Parking u blizini Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna brodom

GPS: 39.4028329N 20.2322835E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Plaža Agios Nikolaos (Άγιος Νικόλαος) se nalazi u samoj Sivoti, na putu za najpoznatiju plažu Bella Vraka, preko puta istoimenog ostrvceta po kome je i nazvana i od koga je udaljena svega stotinjak metara. Pripada hotelu Domotel Agios Nikolaos Suites Resort, ali nismo baš sigurni da li je gostima koji ne borave ovde zabranjeno da borave na njoj pošto nigde ne postoji takvo obaveštenje (mi smo se kupali). Takođe, ovde se kupaju i gosti okolnih hotela (Ornella na primer). Činjenica je da je ceo prostor prekriven hotelskim ležaljkama i suncobranima.

Iz centra mesta pratite putokaze za plažu Bela Vraka. Skrećete kod hotela i restorana Filakas koji se nalazi skroz levo od rive, iza male gradske plaže i idete uzbrdo. U jednom trenutku put nastavlja pravo za Bela Vraku, a vi se odvajate desno za plažu Karvuno. Ubrzo imate raskrsnicu, desno se ide za Karvuno, a levo za Domotel Agios Nikolaos i još neke hotele. Odavde samo pravo dokle ima puta. Parkirajte se, prođite kroz hotel i na plaži ste (do same obale vodi nekoliko stepenika). Osim kolima, do plaže možete doći i pešaka, ali imate jedan dobar uspon kad krenete od Filakasa, a takođe vas čeka ozbiljan napor kad se vraćate sa plaže dok ne izbijete na raskrsnicu puteva za Bela Vraku i Karvuno.

Oko sebe ćete videti mnogo luksuznih vila sa bazenima. Ovo je elitni deo Sivote u kome je smeštaj skuplji, ali je odlično za one koji žele nešto ekskluzivnije i bliže dobroj plaži, a da su opet dovoljno blizu centru mesta.

Plaža je mala (dugačka je svega 70-ak metara i široka nekih desetak) i lepa, peščana, sa toplom vodom. Ovo je vrlo bitan detalj kad je Sivota u pitanju. Naime, plaže oko Sivote imaju značajno hladniju vodu u odnosu na onu na koju smo navikli u Grčkoj. Tako je čak i u avgustu. Zato je dobro znati koje su plaže sa toplom, a koje sa hladnijom vodom. Generalno, plaže koje su u samom mestu imaju topliju vodu. To su one desno od rive (ako gledate prema moru odnosno Galikos Molos, Zeri i Dei) plus Karvuno, Agios Nikolaos i Pisina. Ostale, počev od plaže Zavia pa dalje prema Perdici i Pargi, imaju hladniju vodu.

Okružena je prelepim zelenilom, a drvena platforma na kojoj su ležaljke i suncobrani je deli na dva dela. Ležaljke i suncobrane ćete osim na ovoj platformi naći i na samom pesku. Naravno, zbog hotelskih gostiju je problem naći slobodne. Na desnom kraju postoji mali mol i tu ćete videti privezana raznorazna plovila imućnih gostiju hotela (4 zvezdice). Iza leđa vam je hotelski bar i restoran.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)