www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Kastrosikia-Kastrosikja-C

Plaža Kastrosikja (Kastrosykia)

Peščana plaža Šljunkovita plaža Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Marina ili pristanište Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 39.0951428N 20.6479776E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Kastrosikja (Καστροσυκιά) je nastavak plaže Kanali, odnosno njen desni kraj i ujedno nastavak peščanog pojasa koji počinje od naselja Mitikas i čini ga nekoliko plaža od kojih je Kastrosikja četvrta po redu. Nalazi se na nekih dvadesetak kilometara od Preveze, u blizini istoimenog naselja koje se kriju u brdu.

Postoje dva načina da dođete do plaže. Možete da se spustite odmah do zapadne obale poluostrva i da vozite prema naselju Mitikas pa dalje duž istoimene plaže na koju se nastavljaju Monoliti i Kanali ili da krenete glavnim putem ka Arti i Janjini pa da se posle antičkog grada Nikopolis isključite levo prema obali. Kad dođete do šume i mora, desno su vam plaže Monoliti, Kanali i Kastrosikja, a levo Mitikas mada taj prvi deo kad skrenete takođe pripada plaži Monoliti. U suštini, ne postoji jasna granica između ove dve plaže pošto su deo jednog dugačkog peščanog pojasa. Ono što je sigurno je da plaža Mitikas počinje od marine i naselja, ali se ne zna sa sigurnošću gde se završava odnosno gde počinje sledeća plaža Monoliti.

Desni deo plaže Kastrosikja, ispred kampa Asterias

Desni deo plaže Kastrosikja, ispred kampa Asterias

Plaža Kastrosikja se sastoji, u stvari, od dve plaže. Glavna je ona koja se nastavlja na Kanali i završava se kod marinice dok je druga iza naselja Pidima Kiras i tu se nalazi kamp Asterias. Ovaj deo je mnogo duži, ali i manje organizovan. Pogodniji je za one koji ne vole gužve.

Plaža je okružena niskom vegetacijom i brojnim hotelima (svakako jedan od najpoznatijih je Preveza Beach) i drugim smeštajnim objektima, ali ne celom dužinom. Pojedini delovi su slobodni i namenjeni onima koji ne vole gužve i klasičan turizam, a to je upravo deo ispred pomenutog kampa Asterias. Delovi ispred barova i hotela su pod ležaljkama i suncobranima. Plaža je uglavnom peščana, ali ima i delova sa sitnim šljunkom. Na raspolaganju su vam i sportski sadržaji poput odbojke na pesku kao i tuševi. Mesta za parkiranje ima dovoljno.

U blizini plaže je, kao što je već pomenuto, antički grad Nikopolis koji svakako vredi posetiti. Takođe, tu je i Nicopolis club (GPS: 39.0405321N 20.7105535E). Nalazi se u blizini kampa na susednoj plaži Monoliti i predstavlja kompleks bazena, barova i sportskih sadržaja (izgrađen je po uzoru na antički grad Nikopolis). Ispred je potpuno uređena i organizovana plaža. Ko god ima priliku, trebalo bi da poseti ovaj deo plaže, pogotovo ako ima mlađih naraštaja.

Jedno od obeležja susedne plaže Kanali je svakako Mango Beach Bar koji se nalazi na levom kraju, prema Prevezi i susednoj plaži Monoliti (GPS: 39.055478N 20.6999722E). Vrhunsko mesto sa odličnom muzikom, live nastupima, lejzi begovima, žurkama, kako dnevnim tako i onim koje traju do ujutru…svakako must visit ako ste u ovom delu jonske obale. Ispred samog bara postoji ogroman parking prostor.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)