www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Kamp-Elena-Plataria-Sivota-C

Plaža Elena - Plataria

Šljunkovita plaža Velika gužva Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 39.4592415N 20.2628687E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Plaža i kamp Elena se nalaze na nekih 2,5 km od naselja Plataria, na putu za Igumenicu. Ako dolazite iz pravca Sivote i Plataria, posle nekih 2 i kusur km ćete na putu videti skretanje levo za kamp Elena i Plataria Beach hotel. Spuštate se asfaltnim putem ka obali, na prvom račvanju idete levo, a kad dođete do kraja puta, levo je kamp, a desno pomenuti hotel.

Plaža ispred kampa Elena

Plaža ispred kampa Elena

Sam kamp je kaskadno izgrađen i prosečan, ali opremljen potrebnim sadržajima za boravak. Najveća mana mu je plaža. Realno, kad kažete kamp, odmah pomislite na vrhunsku plažu. E ovde to nije slučaj. Plaža je mala, veoma uska, šljunkovita i uopšte nije reprezentativna, pogotovu ako je uporedimo sa drugim plažama u Tesprotiji i celom Epiru. Odmah pored je plaža gore pomenutog hotela koja je bolja od ove, a veoma blizu je još nekoliko plaža vrednih posete. Gužva je velika ne zbog kvaliteta plaže već zbog činjenice da kamp prima oko 200 ljudi.

U samom kampu postoji tuš, signal za wi-fi (plaća se), minimarket koji je skuplji od okolnih prodavnica, ali ima sve što vam je potrebno za prvu pomoć, bar, snack bar i restoran sa domaćom hranom i drugim jelima. Mana mu je što se zatvara dosta rano i nešto je skuplji.

Mesto je ok za porodice i one koji traže mir i relaksaciju, ima igralište za decu, ali iskreno, postoje mnogo bolja mesta u okolini. Osim šatora i kamp prikolica, postoji i mogućnost iznajmljivanja soba. Povremeno se u kampu organizuju grčke večeri, a u saradnji sa školom ronjenja iz Sivote, možete uživati i u istraživanju podvodnog sveta.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)