www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Elia-Plataria-Sivota-C

Plaža Elja (Elia) - Plataria

Šljunkovita plaža Nema gužve Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 39.4688662N 20.2471161E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Na plaži Elia postoji mnogo prirodnog hlada

Na plaži Elia postoji mnogo prirodnog hlada

Plaža Elja (Ελιά) se nalazi između Igumenice (6,5 km) i naselja Plataria od koga je udaljena nekih 3,5 km. Ako dolazite iz pravca Sivote i Plataria, posle nekih 2 i kusur km ćete na putu videti skretanje levo za kamp Elena i Plataria Beach hotel (ignorišete), još malo dalje i spuštanje ka plaži i Beach baru Kokkinos Vrahos (takođe ignorišete) i dolazite do benzinske pumpe posle koje ćete videti skretanje za plažu Elja. Od pomenute pumpe imate oko 350 metara pa je potrebno da malo usporite jer ne postoji nikakav putokaz za plažu.

Kada se isključite, spuštate se lagano ka obali i dolazite do parkinga (ako imate sreće uvatićete i hlad) odakle do same plaže vode stepenice. Povedite računa jer od glavne magistrale do parkinga put nije asfaltiran i ima dosta velikog kamenja.

Plaža, u prevodu maslina, nazvana je Elia (na grčkom maslina) zbog velikog broja stabala koje je okružuju praveći izvanrednu hladovinu. Na ovom potezu postoje u stvari dve plaže, manja i veća. Manja je dugačka svega 40, a veća oko 100 metara. Obe su šljunkovite (krupan i sitan šljunak mada u pojedinim delovima ima nešto malo peska), a takav je i ulazak u vodu pa je more veoma čisto. Nema nikakvih sadržaja pa ovde ne očekujte ležaljke, suncobrane i bar. Plažni mobilijar nosite sa sobom. Ako želite da kupite vodu ili kafu, možete to učiniti u kafiću na benzinskoj pumpi koja je od plaže udaljena svega par stotina metara (na glavnom putu prema Plataria i Sivoti).

Ovde dolaze oni koji žele potpuni mir i opuštanje u hladovini koje ima u izobilju i dopire maltene do same vode. Gužve nema gotovo nikada.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)