www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Zeri-Stavedo-C

Plaža Zeri - Stavedo

Peščana plaža Šljunkovita plaža Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Parking u blizini Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 39.4136177N 20.2329379E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Zeri (Ζέρη) se nalazi tačno iza plaže Galikos Molos koja je najbliža mestu. Ako krenete pešaka iz centra Sivote, imate oko kilometar pa je ipak bolja varijanta upaliti auto, pod uslovom da ste istim došli na letovanje ili uzeli rent-a-car. Prođite skretanje za plažu Galikos Molos i nastavite pravo prateći putokaze za Zeri i Dei. Ako idete pešaka, imate dva isključenja. Prvo je ispred akva parka, a za drugo, gde idu oni koji dolaze kolima, produžite pravo i u jednom trenutku se odvaja put levo za Zeri (dalje se ide za Dei) i do same plaže postoji asfalt, a možete se parkirati odmah iza taverne iz koje se ceo dan čuje uglavnom grčka muzika. Takođe, pored same plaže postoji mali akvapark, jedini u Sivoti.

Levi deo plaže Zeri Stavedo

Levi deo plaže Zeri Stavedo

Plaža je peščano-šljunkovita (krupniji pesak), a more je toplo i uglavnom mirno te je mesto dobro za porodice sa malom decom. Ovo je vrlo bitan detalj kad je Sivota u pitanju. Naime, plaže oko Sivote imaju značajno hladniju vodu u odnosu na onu na koju smo navikli u Grčkoj. Tako je čak i u avgustu. Zato je dobro znati koje su plaže sa toplom, a koje sa hladnijom vodom. Generalno, plaže koje su u samom mestu imaju topliju vodu. To su one desno od rive (ako gledate prema moru odnosno Galikos Molos, Zeri i Dei) plus Karvuno i Pisina. Ostale, počev od plaže Zavia pa dalje prema Perdici i Pargi, imaju hladniju vodu.

Plaža je dugačka nepunih 150 metara, veoma je uska i podeljena je drvenim molom i zidom akva parka na dva dela koja povezuje stazica. U nekim vodičima ćete pronaći da postoje dve plaže, Zeri i Stavedo, a u stvari, Stavedo je naziv taverne koja se nalazi na plaže Zeri. Desni deo, ispred taverne je organizovaniji, sa ležaljkama i suncobranima dok je levi više za one koji traže mir i osamu. Ako ipak više volite, možete da postavite svoj suncobran, naravno desno od taverne gde je prazno. U blizini postoji i nekoliko smeštajnih objekata.

Zbog činjenice da je Zeri na neki način gradska plaža i da je prilično mala, gužva je najčešće poprilična. Nema prirodnog hlada, a sa plaže se pruža pogled na ostrvce Agios Nikolaos i samu Sivotu. Zbog pomenutog akva parka, ali i same plaže, ovde dolazi i dosta ljudi sa decom. Na desnom kraju plaže postoji i pristanište, a oni koji su u kondiciji mogu da otplivaju još dalje desno, iza rta, gde ih čeka jedna izolovana uvalica.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)