www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Agali - C

Plaža Agali (Angali)

Šljunkovita plaža Stenovita plaža Nema gužve Parking u blizini Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 39.3835183N 20.2757567E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Plaža Agali (Αγκάλη) se nalazi između plaža Agia Paraskevi i Kamini, na putu između Sivote i Parge, u području tradicionalnog sela Perdika. Od kružnog toka u Sivoti je udaljena oko 6 km. Ako dolazite kolima, prođite isključenje za Agia Paraskevi i isključite se kod putokaza za Kamini. Možete se parkirati ili u maslinjaku preko puta plaže Kamini pa se prošetati nekih 150-200 metara ili na parkingu koji se nalazi na početku plaže Agia Paraskevi, preko puta crkvice pa se vratiti nekih 300-400 metara. Sa puta koji povezuje dve pomenute plaže ćete videti stazicu koja vodi do plaže Agali (pre krivine ako dolazite sa Agia Paraskevi odnosno posle krivine ako dolazite sa plaže Kamini).

Agali-U

Izolovana plaža sa dosta zelenila

Do plaže Agia Paraskevi u sezoni saobraća vozić koji polazi od jedine apoteke u mestu (pedesetak metara ispod kružnog toka), a mnogi dolaze i taksijem.

Naziv plaže je potpuno adekvatan jer uvala izgleda kao da “grli” slučajne posetioce (angaljazo je na grčkom “grliti”).

Plaža je kombinacija sitnog i krupnog šljunka, mada na ulasku u vodu ima i peščanih delova. U levom delu ima dosta kamenja i stena pod vodom dok je u centralnom i desnom ulaz u vodu mnogo bolji.

More je čisto i tirkizne boje, ali sama plaža zbog svojih karakteristika nije baš neki sjajan izbor za ljude sa malom decom.

Dugačka je nekih 70 metara, široka svega desetak i nema nikakvih sadržaja pa ponesite “plažni mobilijar” i nešto za pojesti i popiti, mada u blizini postoje taverne i kafići (na susednim plažama Kamini i Agia Paraskevi kao i na samom putu ka njima), a ima i smeštajnih objekata.

Pogodna je za one koji traže mir i beg od gužve koja karakteriše ovu oblast Grčke u avgustu mesecu. Okružena je crvenim stenama i lepim zelenilom koje pravi prirodnu hladovinu i daje moru prelepu boju.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)