www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Cugria-Tsougria

Ostrvo Cugria (Tsougria)

GPS: 39.1227211N 23.4993375E

Nasuprot Skiatosa leži skupina malih nenaseljenih ostrva koja se mogu posetiti tokom jednodnevnih izleta koji se svakodnevno organizuju. Imaju lepe plaže i izuzetno opuštenu atmosferu.

Skaitos-Cugria-Tsougria

Ostrvo Cugria

Cugria (Τσουγκριά) je najposećenije ostrvce i najveće od svih. Mesto je prelepo, prekriveno borovom šumom i eukaliptusom s najneverovatnijim plažama i zelenom kristalnom vodom. Najpopularnija leži na zapadu ostrva, u zaklonjenoj uvali sa čistom tirkiznom vodom koja je plitka prilično daleko od obale što je vrlo bezbedno za malu decu. Na plaži postoje ležaljke i suncobrani ali nema centara za vodene sportove. Ali je zato tu kantina u kojoj možete nešto popiti i pojesti. Ostrvo Cugria je popularno odredište za one koji imaju svoje brodove. Atmosfera je vrlo opuštajuća i savršeno se kombinuje sa prirodnim lepotama mesta. Na suprotnoj strani ostrva je druga plaža sa nedavno otvorenom kantinom, jednako lepa ali morate da prošetate kroz šumu da biste došli do nje. Svakako vredi posetiti i slikovitu crkvicu Agios Floros koja se nalazi levo od glavne plaže na ostrvu.

Na ostrvu Cugria postoji nekoliko plaža od kojih je najpoznatija ona na zapadnoj obali na koju uglavnom pristaju brodići iz grada. Ima kantinu, ležaljke i suncobrane.

Kad idete tamo svojim ili iznajmljenim brodom čuvajte se stena. Neke su vrlo lukave i uz samu obalu a možete ih videti kad je čista voda ali ne i kada su talasi. Ovo se odnosi uglavnom na prvu plažu na koju ćete naići kada dođete sa Skiatosa.

Skiatos-Agios-Floros

Crkvica Agios Floros

Tradicionalni grčki brodovi (kaiki) organizuju izlete na Cugriju iz luke Skiatos. U julu i avgustu polaze manje ili više na svakih sat vremena. Tokom rane i kasne sezone polasci su ređi.

Zapadno od Cugrije je Cugriaki, vrlo malo i stenovito ostrvo na kome se mnoge ptice gnezde. Nema nijednu značajnu plažu ali se osećate kao da ste otkrili novo mesto kada završite ovde i imate malu plažu samo za sebe. Zabavna je za posetiti je na nekoliko sati i uživati u sunčanju, kupanju i opuštanju.

Arkos (Arko) je malo ostrvo severoistočno od Cugrie. Odavde imate predivan pogled na grad Skiatos i celo ostro. Atmosfera je opuštajuća i ležerna a čak bude i zabavno u noćnim satima jer kantina ostaje otvorena do kasno tokom letnje sezone. Samo privatni brodovi idu na Arkos i preporuka Vam je da iznajmite čamac na jedan dan i posetite sva ova lepa mesta u sopstvenoj režiji.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Grad-Skiatos
Grad Skiatos (Skiathos)
Skiatos-Kukunaries-Koukounaries
Plaža Kukunaries (Koukounaries)
Skiatos-Lalaria
Plaža Lalaria
Skiatos-Manastir Evangelistria-56T
Manastir Evangelistria

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)