www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-Plaza-Vati-3-C

Plaža Vati (Vathi)

Peščana plaža Nema gužve Parking u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna brodom

GPS: 40.743998N  24.767802E

Vati je mali skriveni raj

Vati je mali skriveni raj

Vati (Βάθη) je lepa, peščana, divlja i većini turista potpuno nepoznata plaža. Dugačka je nepunih 150 metara, ali je veoma uska. Nije organizovana i na njoj nema ležaljki, suncobrana, tuševa, kafića i gužve. Ma nema ni ljudi što je na Tasosu zaista retkost i nekima će sigurno prijati.

Vati je alternativa Mermernoj plaži (Saliara) koja je lepša, ali je zato i gužva ogromna.

Peščana je i beli pesak (veoma sitan) koji je i na obali i u vodi (plitko je) daje moru neverovatno lepu boju. Stoga je Vati dobra alternativa Mermernoj plaži mada… Da se razumemo, Mermerna je zaista prelepa što se tiče mora i fotkanja (u tom segment joj nema ravne na Tasosu), ali je postala veoma komercijalna i gužve su nesnošljive. Jednostavno nije za one koji ne vole gužve i ovu vrstu turizma. Za njih je Vati dobra alternativa iako je mermerna mnogo lepša. Ko voli gužvu, mnoštvo raje i kafanče, neka se drži Mermerne i nek ne dolazi na Vati… Onaj ko dolazi neka ponese vodu i nešto za gricnuti da ne bi morao da se vraća pre nego što je planirao jer ovde nema ničega.

Na plaži retko ima gužve jer je put do nje neasfaltiran i dosta loš. Kola možete da parkirate kod već pomenute Mermerne plaže i da prošetate (kome je do toga po vrućini) ili da pažljivom vožnjom bez problema dođete do malenog parkinga na samoj obali i plaži Vati.

Predivno zelenilo okružuje ovu skrivenu peščanu plažu

Predivno zelenilo okružuje ovu skrivenu peščanu plažu

Na plaži nema baš nikakvih sadržaja pa ponesite makar vodu i nešto za pojesti.

Pazite samo da ne promašite plažu. Naime, kada krenete sa Mermerne (odnosno produžite istim belim putem kakav je bio i do tada uz podsećanje da Vam je more sa leve strane), posle nekih 600 metara ćete videti skretanje za neku drugu uvalicu koja je takođe alternativa Mermernoj plaži ako je na istoj gužva preterana. Ne skrećete tu već nastavljate pravo još nekih kilometar i 200 metara (samo se ne odvajajte od mora) nakon kojih stižete do “raskrsnice” na kojoj skrećete ulevo i zemljanim putem se spuštate još oko 400 metara do same plaže. Dobro procenite da li Vam je auto prenizak za ovakav put ili je bolje da ga ostavite malo dalje i spustite se pešaka do obale. Sve u svemu, od parkinga ispred Mermerne plaže imate nešto jače od 2 km.

Bogat podvodni svet (ježevi, zvezde, ribice pa čak i hobotnice) privlači ljubitelje snorklinga.

More je kao što je rečeno prelepe boje, plitko, sa postepenim ulazom i besprekorno čisto. A oko Vas mir, tišina i predivno bujno zelenilo. Možete da vidite poneki usidreni jedrenjak ili jahtu, a oko podneva i turistički brodić sa koga se iskrca grupa turista koja tu provede satak vremena… S obzirom da je okrenuta na sever, najbolje je doći pre ovih turista, da bi se uhvatilo sunce i izbegla gužva jer ovde dolaze oni koji bi da je po svaku cenu ne zateknu. A oni koji vole snorkling će sigurno zavoleti ovu plažu jer je podvodni svet zaista bogat (ježevi, zvezde, ribice pa čak i hobotnice).

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-Makriamos
Plaža Makriamos (Makryammos)
Tasos-mermerna-plaza-saliara-14-T
Plaža Saliara (Mermerna plaža)
Tasos-Limenas
Limenas (Grad Tasos)
Tasos-anticko-pozoriste-11-T
Antičko pozorište Tasos

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)