www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-Makriamos

Plaža Makriamos (Makryammos)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Smeštaj u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna brodom

GPS: 40.77044246236294N  24.725847244262695E

Tasos-Makriamos

Makriamos je jedna od najlepših plaža na Tasosu

Makriamos (Μακρύαμμος) je najbliža plaža Limenasu (oko 2 km jugoistočno) i jedno je od najslikovitijih i najpopularnijih mesta na ostrvu.

Organizovana je, sa ležaljkama i suncobranima i obično prepuna u letnjim mesecima te se potrudite da malo poranite ako mislite da nađete mesto. Makriamos na grčkom znači dugačak pesak odnosno, u prenesenom značenje, dugačka plaža (doduše, dužina plaže je oko 250 metara što baš i nije mnogo).

Ova lepa peščana plaža je okružena gustim šumama i zelenom vegetacijom.

Najatraktivnija je plaža u ovom području, sa plitkom kristalnom vodom i finim peskom. Beach Resort naplaćuje korišćenje plaže 3 evra po osobi (jedina na ostrvu na koju morate da platite ulaz i to je u Grčkoj strašno retko). Za te pare imate mogućnost korišćenja bazena. Ulaz je besplatan u predsezoni (do 15. juna) i u postsezoni (posle 15. septembra). Novac se koristi za pomoć u održavanju plaže čistom. Vrlo retko, verovatno nikada, nećete videti bilo koju vrstu smeća ili opušaka.

Ulaz na plažu se naplaćuje 3 eura i za te pare imate mogućnost korišćenja bazena. Ulaz je besplatan u predsezoni (do 15. juna) i u postsezoni (posle 15. septembra).

Tasos-Makriamos

Makriamos

Ovo je zaista fantastično mesto s bungalovima između stabala gde čak možete videti jelene i paunove kako “šetaju” zajedno s turistima. Voda je čista i mirna. Plaža je od čistog peska, apsolutno nema stena i vrlo plitka oko 50 metara od obale. Pogodna je za decu svih uzrasta.

Makriamos je jedna od plaža na Tasosu koja ima plavu zastavu i jedina na ostrvu koja ima trambolinu i plutajuću stenu sa koje plivači skaču.

Tu je i teren za odbojku na pesku a u blizini se nalazi i košarkaški i teniski teren. Za mlađu decu tu je i dečije igralište. Nakon plivanja možete  otići do bara na pivo ili osveženje i lagani snack. Do plaže je, osim putem, kolima, moguće doći i izletničkim brodom. Nekoliko brodova polazi svakog dana na krstarenje koje uključuje i ovu plažu.

U okolnom području postoje organizovani kampovi. U daljini možete da vidite kamenolome gde se vadi mermer. Ako dolazite kolima iz Limenasa i idete istočnom obalom prema naseljima Panagia i Potamia, skrećete levo posle otprilike kilometar a zatim posle još pola kilometra desno.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-mermerna-plaza-saliara-14-T
Plaža Saliara (Mermerna plaža)
Tasos-Plaza-Vati-3-T
Plaža Vati (Vathi)
Tasos-Limenas
Limenas (Grad Tasos)
Tasos-Akropolj-14-T
Akropolj Tasosa

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)