www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaža Metalia

Plaža Metalia

Peščana plaža Šljunkovita plaža Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške

GPS koordinate: 40.62372500264781N 24.582606554031372E

Na plaži postoje ležaljke i suncobrani

Na plaži postoje ležaljke i suncobrani

Metalia (Μεταλλεία) je lepa, mala, izolovana i mirna peščana plaža u blizini Limenarije, drugog po veličini naselja na Tasosu. Nalazi se istočno od glavnog naselja na južnoj obali, svega dvadesetak minuta hoda od centra, iza brda na kome je Palataki. Od Limenasa je udaljena 39 kilometara (jugozapadno). Dugačka je nešto više od 200 a široka između 30 i 70 metara.

Malo je cimanje doći do nje, tačnije treba se popeti na brdo pa se onda spustiti. Možete doći i kolima ali je zemljani put dosta loš. Krenite magistralom ka Potosu i posle nešto manje od 1 km ćete sa desne strane videti tablu „Metalia“. Put je na početku asfaltiran a zatim prelazi u zemljani. Samo polako jer je uzak i neravan i stižete do same plaže i starog rudnika. Pre početka spuštanja imate parking za kola.

Sa plaže se vide ostaci nekadašnjeg rudnika i Palataki u kome se nalazila uprava rudnika. Ovo je odlično mesto za isfotkati plažu i do njega vodi uska staza.

Peščana je (ima i šljunkovitih delova bliže vodi) i sa postepenim i nežnim silaskom u mirnu i kristalno čisto more. Nema prirodnog hlada ali možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, ili još bolje, naručiti piće u malenom baru i onda su Vam besplatne. Osim toga, iza plaže postoje ljuljaške i klupice te teren za odbojku na pesku.

Tasos-Metalia-25-U

Ležaljke i suncobrani su besplatni ako naručite piće

Sa plaže se vide ostaci nekadašnjeg rudnika i Palataki u kome se nalazila uprava rudnika. Ovo je odlično mesto za isfotkati plažu i do njega vodi uska staza. Nije baš dobra za porodice sa malom decom jer ima ravnih stena na pojedinim mestima u vodi te se stoga držite levog dela plaže. Pohode je i ljubitelji snorklinga. Okolno tlo je puno crne rude. Zvuči strašno, ali Metalia je prilično atraktivno mesto koje posećuju mnogi koji borave u Limenariji. Okružena je zelenilom i ovde možete da uživate u apsolutnom miru, daleko od naseljenih mesta i saobraćaja.

 

Ako krenete na desno, kroz mali tunel, dolazite do male divlje kamenite uvale odakle možete otplivati do još lepše, peščane plaže koju obično zaposedaju nudisti.

Ako krenete na desno, kroz mali tunel, dolazite do male divlje kamenite uvale odakle možete otplivati do još lepše, peščane plaže koju obično zaposedaju nudisti. Uskim putićem uz brdo stižete do kapelice Agios Nikolaos i dalje do Pefkarija koji je udaljen manje od 2 kilometra.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-Pefkari-47-T
Plaža Pefkari
Tasos-Teologos
Teologos (Theologos)
Tasos-Limenaria-Limenarija
Limenaria (Limenarija)
Tasos-Potos
Potos

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)