www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-Pefkari-47-C

Pefkari

GPS: 40.6173078N  24.5985872E

Pefkari je najpoznatiji po prelepoj peščano-šljunkovitoj plaži

Pefkari je najpoznatiji po prelepoj peščano-šljunkovitoj plaži koja ima Plavu zastavu

Pefkari (Πευκάρι) je nekada bilo mesto okupljanja ribara dok je danas čisto turističko naselje, malo, s prelepom plažom (peščano-šljunkovitom na kojoj možete uživati u sportovima na vodi). Nalazi se na jugu ostrva, između Limenarije (udaljena oko 3 km) i Potosa (manje od kilometar). Od Limenasa je udaljen 41, a od Skale Prinos oko 26 kilometara.

Pefkari je maleno letovalište između Potosa i Limenarije.

Plaža ima Plavu zastavu već nekoliko godina uzastopno. Pefkari je najmanje naselje na ostrvu, ali sa puno aktivnosti i čine ga dve velike uvale koje razdvaja šumoviti rt. Tu ćete naći uglavnom hotele, restorane i barove. Hoteli su smešteni odmah uz predivnu plažu, manji su i svi imaju svoje restorane i barove. Pijete piće i klopate uz more…uživate u predivnom pogledu, šumu talasa i mirisu borove šume….Duž cele obale su kišobran borovi koji su vrlo karakteristični za ostrvo. Omiljena je destinacija među porodicama sa decom. Tu se nalazi i jedini kamp u južnom delu Tasosa (ima prodavničicu).

U mestu postoje dve plaže odvojene šumovitim rtom

U mestu postoje dve plaže odvojene šumovitim rtom

Pefkari je mirno mesto, po meri onih kojima je potreban pravi odmor. Kome je do provoda i noćnog života, tu je obližnji Potos čije su ulice prepune turista, kafića i taverni načičkanih jedni do drugih. Ovde je gužva ogromna i mesto je sušta suprotnost mirnom Pefkariju.

Plaža u Pefkariju ima Plavu zastavu što govori o čistoći vode i organizovanosti.

U Pefkariju nema velikih marketa, pekara, mesara, apoteka, ali Potos je kao što je već rečeno na manje od kilometar. Ipak, ono najosnovnije možete da kupite u nekoliko manjih prodavnica (peciva i giros, ali nema voća, povrća i hleba).

Plaža u Pefkariju se sastoji iz dva dela, odnosno dve uvale koje razdvaja šumoviti rt. Uvala bliža Limenariji (zapadna) ima Plavu zastavu, dugačka je oko 300 metara i uža je od ove dve. Peščana je, ali u vodi ima i peska i šljunka. Ipak, voda je veoma čista, a dubina se postepeno povećava. Najgore od svega su kamene ploče na ulazu u vodu pa nije baš najsrećniji izbor za ljude s malom decom mada negde između sredine i desnog kraja plaže postoji deo koji je ok.

Pefkari je veoma malo mesto u kome nemate čak ni normalnu prodavnicu pa ćete za sve morati da idete u Potos koji je, na sreću, udaljen manje od kilometra. Takođe, ovo je mesto za oni koji žele miran odmor dok Vas bogat noćni život čeka takođe u Potosu.

Duž plaže ćete pronaći mnogo taverni i barova

Duž plaže ćete pronaći mnogo taverni i barova

Plaža je organizovana, ima tuševe, ležaljke i suncobrane koji se iznajmljuju ili dobijaju besplatno ako naručite piće (ovako je na većini plaža na Tasosu). Duž cele plaže ćete naći vile i hotele, taverne i barove a tu su i centar za vodene sportove i ronilački klub. Najveća mana joj je što nema prirodne hladovine, ali većina hotela ima svoje restorane i barove uz samu plažu.

Druga uvala Pefkari, jugoistočna, bliža je Potosu (udaljena je manje od kilometar) i od prve je odvaja samo pomenuti greben. Leži ispred kampa „Pefkari“ i hotela Alexandra Beach. Nije u potpunosti organizovana pa tako ležaljke postoje samo u levom delu (bliže Potosu, ispred hotela) dok je desni deo prazan. Nešto je duža od prve (oko 350 metara) i šira tako da je gužva manja. Kako nije na celoj plaži dobar pristup vodi morate malo da istražujete pogotovo ako ste sa decom. Držite se dela ispred kampa jer je tu voda lepša a pristup vodi bolji nego ispred pomenutog hotela.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-plaza-San-Antonio-13-T
Plaža San Antonio (Agios Antonios)
Tasos-Metalia-5-T
Plaža Metalia
Tasos-Limenaria-Limenarija
Limenaria (Limenarija)
Tasos-Teologos
Teologos (Theologos)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)