www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Waterland-cover

Waterland akva park kod Soluna

GPS: 40.5111972N  23.0170977E

Waterland-solun

Waterland

Waterland je akva park na izlazu iz Soluna, prema Halkidikiju. Otvoren je 1994. godine i predstavljao je najveći vodeni park u istočnoj Evropi, jer zauzima površinu od 150.000 kvadratnih metara. Nalazi se u Tagaradesu, selu, odnosno prigradskom naselju na periferiji Soluna na putu ka Halkidikiju. Od centra Soluna udaljen je 15 kilometara ka jugu, odnosno oko 46 kilometara severozapadno od Nea Mudanje ako dolazite iz pravca Kasandre ili Sitonije.

Waterland je zabavni park koji  posetioima pruža tobogane, lenje reke, bazene, bazene za decu, sa talasima i mnoge druge atraktivnosti koje će Vaš boravak učiniti zanimljivim. Od 2008. godine u funkciji se nalazi i Piratsko ostrvo. Jedna od najposećenijih atrakcija je tzv. Crazy river ili luda reka gde ćete se cik cak okretati u gumi na toboganu sa vodom. Tu je i tzv. Tarzan, atrakcija za mlade koja podrazumeva da morate preći na drugu stranu bazena uz pomoć užadi i platforme.

Waterland-solun

Lazy river

Preporučuje se da ovde provede celi dan jer gotovo da nećete primetiti kako vreme brzo proleti. Vodeni park je otvoren od maja do septembra, a poseti ga preko 100.000 ljudi svake godine.

Cene treba proveriti pre polaska, poslednji podaci su da se kreću oko 15 EUR za odrasle i 11 EUR za decu od 4 do 14 godina. Za decu ispod 4 godina, boravak u akva-parku je besplatan. Ukoliko idete u većoj grupi, možete očekivati i neke popuste. Možete doplatiti i za sef u kome ćete čuvati vredne stvari, dokumenta i novac.

Waterland-solun

Piratsko ostrvo

Ležaljke u akva parku se ne naplaćuju, za razliku od mnogih drugih akva parkova u Evropi. Postoje i suncobrani i zasađeno drveće gde se možete sakriti od sunca. Tu su i kafići i snek barovi gde možete kupiti suvlaki, hot dog, palačinke, sladolede, kolače, sokove i druga osveženja. Cene su slične onim koje se mogu sresti u gradu Solunu.

U vodenom parku je Vaša bezbednost na prvom mestu, a sve atrakcije, bazeni i igre savesno se proveravaju u skladu sa najvišim bezbednosnim i zdravstvenim standardima. Waterland je i član Udruženja svetskih vodenih parkova.

Radno vreme parka u punoj sezoni je od 10:00 do 20:00 časova, do 15. juna i od 1. semptembra od 10:00 do 18:00 časova.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-pecina-petralona-T
Pećina Petralona
Halkidiki-Solunski-zaliv-Nea-Mudania-thumbnail.jpg
Nea Mudanja (Nea Moudania)
Halkidiki-Zapadna-obala-Nea-Flogita-thumbnail
Nea Flogita
Halkidiki-solunski-zaliv-nea-triglia-T
Plaža Nea Triglia

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)