www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-Paradise

Plaža Paradise (Paradisos, Rajska plaža)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.64503237175004N  24.766992330551147E

Paradise (Παράδεισος), poznata i kao Rajska plaža, po mnogima je najbolja i najlepša plaža na ostrvu. Dugačka je nepunih 300 metara, srednje širine i s finim, belim peskom.

Tasos-Paradise

Paradise je jedna od najlepših plaža na Tasosu

Kao što samo ime kaže, ova plaža podseća na tropski raj. Blagoslovena je finim belim peskom i azurnim, čistim i plitkim morem (pedesetak metara od obale), idealnim za decu (nije bezbedna kada su vetrovi i talasi). Plaža je postala vrlo popularna tokom godina tako da je prilična gužva u sezoni. Organizovana je i opremljena ležaljkama i suncobranima. Uz plažu je otvoreno nekoliko barova i restoran. Taverne, kafiće i supermarkete ćete pronaći u selu Kinira.

Nalazi se 23 km jugoistočno od Limenasa, između mesta Aliki i Kinira. Voda je vrlo mirna a kada duva istočni vetar nastaju fantastični talasi te je idealna za windsurfing. Prelepe zelene planine okružuju ovaj raj. Uz malu tavernu se nalazi teren za odbojku na pesku. Paradisos je jedna od retkih plaža gde je nudizam dopušten i zato je vrlo popularna među naturistima.

Paradisos je jedna od retkih plaža gde je nudizam dopušten i zato je vrlo popularna među naturistima.

Ostrvce Kinira preko puta upotpunjuje lepotu mesta. Okomite litice na južnom kraju prave hlad i zaštitu tokom toplih poslepodnevnih sati a postoje i neke fenomenalne, izolovane uvale koje su nagrada onima sa više avanturističkog duha i koje ne mrzi da pešače malo južno od plaže.

Tasos-Paradise-Paradisos

Na plaži postoji nekoliko mesta gde možete popiti piće ili nešto pojesti

Do plaže se može doći uskim putem koji kreće iz sela Kinira koje je udaljeno svega 2 km severno od nje. Put do plaže je prilično dugačak, prolazi kroz gustu šumu, neasfaltiran je i konačno malo proširen (nekada niste mogli da se mimoiđete), ali možete da se spustite i parkirate svoj automobil uz plažu, na parkingu. Postoji putokaz na putu koji će Vam pomoći da je pronađete. Ukoliko ne želite da uništavate auto po zemljanom putu parkirajte ga na parkingu pored magistrale.

Podeljena je na tri dela. Prvi deo je “bikini” deo. Ovde možete videti pojedince i porodice s decom kako uživaju u kupanju. Drugi deo je deo gde je gornja polovina kupaćeg odlepršala. Ovde ćete naći puno devojaka u toplesu pa ako želite da osunčate više delova tela, ovo je pravo mesto za Vas. Treći deo (levi) ove plaže je nudistički deo. Ovde možete slobodno da sunčate celo telo i kupate se ko od majke rođeni.

Kao što vidite, plaža Paradise ima puno za ponuditi svakome. Bikini, romantiku, nezaboravne trenutke… I naravno, uvek možete da zveknete pivo ili koktel u nekom od pomenutih barova.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-Kinira
Kinira (Koinira)
Tasos-Plaza-Agios-Joanis-19-T
Plaža Agios Joanis-Tasos (Agios Ioannis, Babouras)
Tasos-Aliki-Thassos
Arheološki lokalitet Aliki (Alyki)
Tasos-Panagia-6-T
Panagia i Skala Panagia (Golden Beach)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)