www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-sitonija-neos-marmaras-plaza-cover

Plaža Neos Marmaras

Peščana plaža Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Prodavnica u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.087208N  23.792181E

Neos Marmaras je najveće mesto i centar svih dešavanja na poluostrvu Sitonija, udaljeno 118 kilometara od Soluna, a 20 km od letovališta Nikiti. Naselje se nalazi na zapadnoj obali Sitonije, okrenuto ka poluostrvu Kasandra. Amfiteatralno izgrađen, Neos Marmaras je poznat po predivnoj vegetaciji koja ga okružuje i kristalno čistom Egejskom moru. Iznenadiće Vas brdovitim ulicama, ali ćete se i na to vrlo brzo navići i uživati u njegovim čarima. Ovde je na jedinstven način spojeno more sa planinom i brdima, divlja zabava i romantične šetnje, grčka nacionalna sa stranom kuhinjom.

halkidiki-sitonija-neos-marmaras

Pogled ka Neos Marmarasu

Posetioci Neos Marmarasa imaju izbor praktično između tri plaže, od kojih se ni jedna ne nalazi u samom gradskom jezgru, sve sa jedinstvenim pogledom na nenaseljeno ostrvce Kelifos koje se nalazi preko puta Neos Marmarasa. Ovo ostrvce nazivaju još i ostrvo kornjača, jer iz daljine po obliku podseća na istoimenu životinju. Glavna gradska plaža nalazi se van samog naselja, na jugu, u produžetku je plaža hotelskog kompleksa Porto Karas, dok je Paradiso sa severne strane i to je plaža istoimenog malog naselja koje je gotovo spojeno sa Neos Marmarasom.

Glavna gradska plaža pored predivnog pogleda ka moru i poluostrvu Kasandra, pružiće Vam i savršen pogled na simpatični grad izgrađen na brdu iznad zaliva. Na glavnu plažu  nastavlja se i poznata plaža Porto Karas ispred istoimenog najvećeg hotelskog kompleksa Halkidikija. Ove dve plaže zajedno čine preko 3 km dugi peščani pojas. Zahvaljujući pomenutom kompleksu i apartmanima za izdavanje u blizini, plaža je obično sa prilično velikim gužvama. Mnogi posetioci Neos Marmarasa se u prvi mah iznenade što se plaža ne nalazi u samom naselju. Smeštena je u njegovom južnom delu, odnosno odmah nakon poslednjih kuća i apartmana sa strane prema Porto Karasu.

halkidiki-sitonija-neos-marmaras

Glavna gradska plaža je organizovana, sa barovima, suncobranima i ležaljkama

Plaža je odlično organizovana, sa kafićima i barovima sa ležaljkama i suncobranima, kao i terenima za odbojku na pesku. Ova plaža je godinama unazad nagrađivana Plavom zastavom Evropske unije za čistoću i odličnu organizovanost.

Odmah izvan naselja nalazi se moderan i luksuzan hotelski kompleks Porto Karas sa tri hotela, marinom, otvorenim pozorištem, bazenima, terenom za golf i drugim sportskim terenima, kazinom i predivnom organizovanom plažom. Sa preko 2.500 kreveta, ovo je najveći hotelski kompleks na Balkanu, u kome su zaposleni mnogi stanovnici Neos Marmarasa i okolnih naselja. U okolini se gaje citrusi, bademi i pistaći, a tu je i jedno od najvećih i najpoznatijih vinogorja u Evropi, gde se proizvode čuvena vina Karas.

halkidiki-sitonija-neos-marmaras

Glavna plaža ima i terene za odbojku na pesku

U okolini Neos Marmarasa nalaze se neke od najlepših plaža Halkidikija, a preporučuje se da sami krenete u istraživanje obale kako bi pronašli neke od prelepih laguna i izolovanih plažica. Na više od 20 km plaža borova šuma se pruža skoro do obale. Ako dolazite iz pravca Soluna, prvo ćete naići na lepu i dugu plažu Paradiso, tik pred ulazak u Neos Marmaras. Samo ime ove plaže najbolje je opisuje, a iz godine u godinu je sve posećenija i popularnija. Na nekih 7 kilometara prema Solunu nalazi se i jedna od najlepših plaža Halkidikija, prelepa Lagomandra sa krupnim peskom.

Neos Marmaras predstavlja pravi dijamant zaliva Toroneos. Ovo naselje Vam može pružiti dobar noćni provod, dok ćete dane provesti u centru gradu sa velikim brojem prodavnica, barova, picerija, taverni i restorana, zabavnih centara i kafića. Pijačni dan je četvrtak, pa ćete tada moći da kupite najsvežije namirnice ako odlučite da na odmoru sami pripremate hranu, kao i prirodni med, domaće masline, sir i predobro vino sa Sitonije.

U malu slikovitu luku svakodnevno pristaje veliki broj ribarskih i brodića sa turistima koji obilaze poluostrvo, a mesto je nezaobilazno u svim izletima brodom koji se organizuju sa poluostrva Kasandra. Posetioci će dugo ćete pamtiti slike prelepe luke, odnosno crkve Uspenja Presvete Bogorodice (iz 1865. godine) koja se nalazi iznad mora i odaje utisak da se nalazite na italijanskoj rivijeri, a ne propustite priliku i za posetu Etnološkom muzeju. U istočnom delu ovog mesta nalaze se zgrade starog manastira iz 1905. godine.

Danas ovo naselje privlači na hiljade turista tokom leta, a raspolaže svim vrstama smeštajnih objekata i sadržaja potrebnih za savršeni odmor.

halkidiki-sitonija-neos-marmaras

Pogled sa plaže

Ako ste ljubitelji sportskih aktivnosti i aktivnog odmora, onda je ovo pravo mesto za Vas zbog brojnih igrališta, karting staze, kao i prostranih golf terena koji su u vlasništvu prestižnog hotela Porto Karas, smeštenog ka jugu Sitonije.

Tradicija koju su Grci izbegli iz Male Azije doneli u Neos Marmaras, daje ovom mestu jednu jedinstvenu nacionalnu boju koja je najizraženija tokom letnjeg perioda kada se ovde održavaju mnoge kulturne manifestacije i događaji. Neos Marmaras, kombinujući odmor sa ludom zabavom, opuštanje sa intenzivnim sportskim aktivnostima, odgovara svim uzrastima i svim mogućim zahtevima turista. Letovalište je popularno među Srbima kojih ovde ima u velikom broju, iako ćete vrlo brzo steći utisak da je ovde sve podređeno turistima iz Engleske i posebno Rusije, na čijim jezicima je ispisana većina menija i oglasa.

Kombinacija mora, planine i zabave čini Neos Marmaras sjajnim mestom  za one koji žele da uživaju ​​u dinamičnom i ludom letovanju, a odavde posetioci mogu krenuti i na brojne izlete. Na 76 km odavde (prema Solunu) nalazi se pećina Petralona, na 90 kilometara (na istočnoj obali Halkidikija) je rodno mesto Aristotela – Stagira, ka istoku je Sveta Gora sa svojim manastirima, a zapadno poluostrvo Kasandra sa prelepim letovalištima.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)