www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Sitonija-plaza-Goa (15) - C

Plaža Goa (Tranos Agios Nikolaos)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža dostupna kolima

GPS koordinate: 40.0711629N 23.9942479E

Plaža Tranos Agios Nikolaos (poznatija kao Goa odnosno Γκόα o čemu će kasnije biti više reči) se nalazi 2 kilometra južno od Sartija u skrovitoj uvali do koje možete doći glavnim putem. Otprilike na drugom kilometru posle Sartija ćete videti putokaz za plažu (GPS: 40.0651322N 23.9902836E). Tu skrećete levo i nastavljate neasfaltiranim putem koji vodi skoro do same plaže ispred koje postoji proširenje (sa desne strane) na kom možete parkirati auto i dalje nastaviti pešaka.

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Plaža je mala, dugačka nešto više od 100 metara i široka svega 20-ak. Odavde se pruža direktan pogled na Atos. Peščana je (mada na ulasku u vodu ima šljunka) i ima mirnu vodu zahvaljujući visokim brdima sa obe strane. Nazvana je po fenomenalnom baru Goa koji se nalazi na plaži. Na desnoj strani plaže (kod bara) su suncobrani i ležaljke, dok je levi deo slobodan i predviđen za postavljanje sopstvenih suncobrana.

Goa je jedna od najpopularnijih plaža na Sitoniji, posebno među omladinom. Ovde se organizuju žurke koje traju do ranih jutarnjih časova i vlada odlično raspoloženje pa dolazi veliki broj ljudi. Gostuju svetski poznati DJ-evi pa svakako ne propustite i ovaj segment boravka na Sitoniji.

Goa je jedna od najpopularnijih plaža na Sitoniji, posebno među omladinom. Ovde se organizuju žurke koje traju do ranih jutarnjih časova i vlada odlično raspoloženje pa dolazi veliki broj ljudi. Gostuju svetski poznati DJ-evi pa svakako ne propustite i ovaj segment boravka na Sitoniji.

Ovo je jedna od onih plaža koje se potpuno razlikuju tokom dana i noći, barem kada je atmosfera u pitanju. Preko dana ćete osim ljubitelja dobrog provoda na plaži sresti i ljude sa decom, parove i solo kupače dok u popodnevnim satima postaje okupljalište party ekipe i zaljubljenika u noćno kupanje. Ako se pronalazite u ovoj priči, Goa je plaža koju nikako ne smete propustiti!

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)