www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Karidi-Sitonija-Vurvuru (38) - C

Plaža Karidi

Peščana plaža Stenovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Taverna ili kafić na plaži Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 40.1929956N 23.8083923E

Karidi je jedna od najpopularnijih plaža na Sitoniji

Karidi je jedna od najpopularnijih plaža na Sitoniji

Plaža Karidi (Καρύδι) je pravi biser Sitonije i jedno od najegzotičnijih mesta u ovom delu Grčke. Nalazi se na istočnoj obali poluostrva, u mestu Vurvuru.

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Na putu ne postoje oznake za plažu Karidi, tako da je najlakši način da se stigne do nje tako što se na ulasku u Vurvuru prate znakovi za Pizza top koja je na samo 100 metara pre plaže. Još jedna mala pomoć, sa glavnog puta u mestu skrećete ka plaži na raskrsnici čije su koordinate GPS:40.1883097N 23.8059917E. Idete kolima dokle možete i parkirate se u hladovini (ako nađete mesto, naravno) ili bilo gde duž puta.

Po svom izgledu i boji mora podseća na plaže egzotičnih ostrva. Krasi je sitan beli pesak, kristalno čisto, tirkizno, plitko more (čak nekoliko desetina metara od obale), a za boravak na njoj vam nije potreban suncobran jer ima dosta prirodnog hlada. Dugačka je nepunih 200 metara.

Plaža Karidi

Plaža Karidi

Plaža je peščana, ima prirodnog hlada, a more je plitko, mirno i toplo te predstavlja pravi raj za mališane.

Gužva je tokom sezone velika jer je ovo jedna od najpopularnijih plaža na Sitoniji. Ovde dolaze i parovi i grupe turista, ali i mnogo porodica sa decom jer je plaža peščana, ima prirodnog hlada, a more je plitko, mirno i toplo te predstavlja pravi raj za mališane.

Osim lepe borove šume, okružuju je stene koje je štite od vetrova pa je samim tim more uvek mirno i toplo. Ipak, na oba kraja uvale ima dosta mesta koja su izolovana pa tu možete uživati u miru i tišini. Ako želite da nađete neko dobro mesto za sebe, dođite rano ujutru. Od sadržaja ćete naći samo dve kantine u kojima možete kupiti neki sendvič ili piće da se osvežite.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)