www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Kavurotripes-Sitonija-Sarti-Vurvuru (4) - C

Plaža Kavurotripes (Kavourotripes)

Peščana plaža Stenovita plaža Nema gužve Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške Plaža dostupna brodom

GPS: 40.1268053N 23.9712346E

Kavurotripes (Καβουρότρυπες) predstavlja niz od nekoliko peščanih uvalica koje se nalaze odmah pored nadaleko čuvene plaže Orange beach odnosno Portokali od koje su odvojene stenama, nekih 6,5 km od Sartija. Tačnije, i same uvalice koje čine kompleks Kavurotripes su međusobno odvojene stenama.

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Jedna od uvalica koje čine kompleks Kavurotripes

Jedna od uvalica koje čine kompleks Kavurotripes

Do Orange Beach-a i kompleksa Kavurotripes se stiže posle svega nekoliko minuta vožnje od Sartija. Krenite na sever, prođite kamp Platanici i na 6. kilometru od Marinopulosa u Sartiju imate skretanje (GPS: 40.1236345N 23.9674795E). Odatle se spuštate kolima kroz borovu šumu još nekih 400-500 metara i parkirate se gde nađete mesto.

I nadaleko poznata plaža Orange je u suštini deo kompleksa Kavurotripes.

Računajte na veliku gužvu pošto je susedni Orange jedna od najpopularnijih plaža na Sitoniji. Mnogi izleti brodom se ovde zaustavljaju pa je i to jedan od razloga zašto su gužve tolike.

Od mesta gde ste se parkirali nastavite pešaka ka obali. Prilaz je malo otežan, ali svakako vredi. Kavurotripes (u prevodu “krabine rupe”), kao što rekosmo čini nekoliko peščanih uvalica međusobno odvojenih stenama, sa borovom šumom u zaleđu u kojoj se kriju ljubitelji free campinga (koji je u Grčkoj zvanično zabranjen). Pesak je mekan, beo, prelep, a more tirkizno i plitko kao i na susednoj Orange beach, čak 20-ak metara od obale. Svaku uvalicu koristi različita ekipa pa ćete u jednoj sresti porodice, u drugoj solo kupače, u trećoj gejeve, pa onda nudiste…

Ni na jednoj plaži ne postoje ležaljke i suncobrani niti bilo kakva kantina ili bar tako da ponesite sve što može da stane u kola ili ako vas mrzi, skoknite do susedne plaže Orange na kojoj postoji bar.

Ni na jednoj plaži ne postoje ležaljke i suncobrani niti bilo kakva kantina ili bar tako da ponesite sve što može da stane u kola ili ako vas mrzi, skoknite do susedne plaže Orange na kojoj postoji bar.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)