www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Fava-Vurvuru (5) - C

Plaža Fava

Peščana plaža Stenovita plaža Nema gužve Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške

GPS: 40.1847832N 23.8194323E

Fava (Φάβα) je naziv za klaster koji čini nekoliko malenih uvala na ulasku u Vurvuru.

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Ako dolazite iz Sartija (imate oko 25-26 km), skrenite sa magistrale na prvom isključenju za Vurvuru. Posle nekih 600-700 metara skrenite desno i krenite prema crkvi. Tu negde se parkirajte i prošetajte do plaže. Nekoliko privatnih poseda izbija na samu obalu pa ćete morati da prođete preko njih kako biste stigli do Fave.

Fava je naziv za klaster od nekoliko peščanih plaža

Fava je naziv za klaster od nekoliko peščanih plaža

Favu čini kao što rekosmo nekoliko uvala, peščanih sa nešto sitnih kamenčića. Glavna i najveća je nazvana upravo Fava. Najupečatljivija karakteristika ovih uvalica su stene raznih formacija, zaista jedinstvene i nezaboravne.

Na plaži nema nikakvih objekata ni sadržaja pa ponesite sa sobom suncobrane, vodu i nešto za okrepljenje.

Na plažama nema nikakvih sadržaja, pa sav potreban “plažni mobilijar” morate poneti sa sobom kao i nešto za pojesti i popiti ako planirate da ostanete duže, a verujte da vredi i to iz nekoliko razloga. More je prelepo, kristalno čisto, a gužve nikad nema, pogotovo ako poredimo sa nekim drugim plažama na Sitoniji. Ovde ćete uživati u potpunom miru, a na raspolaganju vam je nekoliko plažica, pa birajte onu koja vam se učini najlepšom.

Od objekata ćete videti samo nekoliko kućica iznad plaže u borovoj šumi. Ovo su vikendice lokalnih Grka koji ovde odmaraju od gužve i gradske vreve pa ćete u suštini samo vikendom i sresti nešto više ljudi.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)