www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-nikiti-elia-cover

Plaža Elja (Elia, Elias)

Peščana plaža Šljunkovita plaža Nema gužve Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 40.150243N  23.730662E

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-nikiti-elia

Ova duga i uska plaža slabo je posećena

Preko 2 kilometra duga i prilično uska plaža Elia (elias – maslina) se nalazi negde na pola puta između letovališta Nikiti i Neos Marmaras na zapadnoj obali poluostrva Sitonija. Centralni deo ove duge plaže udaljen je oko 10 kilometara od pomenutih naselja, odnosno udaljena je 46 kilometara od Nea Mudanje, od koje se razdvajaju pravci ka poluostrvima Kasandra i Sitonija na Halkidikiju.

Jedan kraj ove plaže počinje na devetom kilometru južno od centra Nikitija, nešto pre hotela Lili Ann i Athena pallas village, a pruža se sve do Anthemus sea hotela na jugu. Drvećem prekrivena obala na određenim delovima se strmo spušta ka moru i završava se finim pojasom peska i kamena, širokim svega nekoliko metara. Voda je kristalno čista, najčešće sa šljunkovitim dnom. Gosti plaže pažnju moraju obratiti i na morske ježeve kojih ima u vodi. S obzirom na svoju orijentaciju ka zapadu, posetioci mogu uživati u prelepim zalascima sunca.

Do same plaže dolazi se stepenicama između drveća. Iznad plaže nadvijaju se borovi koji daju hlad na vrelom suncu. Plaža je relativno slabo posećena zato što malo ljudi zna za nju i zbog činjenice da ima dosta lepših plaža u okruženju. Praktično pored plaže prolazi put koji vodi od hotela Athena pallas ka Lagomandri. Parkiranje je teško, pošto je veći deo plaže u stvari privatan, jer postoji dosta hotela i apartmana uz plažu.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-nikiti-elia

Plaža hotela Athena pallas

Sama plaža nema sadržaje i objekte, ali ima nekoliko hotela u okruženju gde se posetioci mogu osvežiti. Pomenuti hotel Athena pallas jedan je od ekskluzivnijih na Sitoniji, sa lepom, privatnom plažom koja praktično seče Elia plažu. Odlično je organizovana, sa ležaljkama i suncobranima, a gostima hotela je na raspolaganju i odličan bazen, restorani, taverne i barovi.

Na krajnjem jugu plaže je i hotel Elea Village, okružen zelenilom, smešten svega 30-ak metara od plaže. Ispred hotela je takođe organizovani deo plaže, sa ležaljkama, suncobranima i barom koji nudi osveženje. Blizu hotela je i odličan restoran Boukadoura gde možete probati grčke specijalitete i sveže plodove mora.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)