www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Vrahos-Parga-Preveza-C

Plaža Luca – Vrahos (Loutsa - Vrachos)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 39.1839363N 20.53864E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Vrahos

Vrahos

Luca-Vrahos (Λουτσα βράχος) ili Luca Vrahu je jedna od najlepših i najorganizovanijih plaža u prefekturi Preveza i uopšte na celom kontinentalnom delu Jonskog mora. Poznata je i kao Paralia Vrahu po selu koje je malo u unutrašnjosti.

Nalazi se između Parge (udaljena oko 26 km) i Preveze od koje je udaljena oko 37 km. Samo pratite put Parga-Preveza i kod sela Luca (ako dolazite iz pravca Parge) ćete videti putokaze za plažu (za selo se skreće levo, a vi idete desno ka moru). Ako dolazite iz pravca Preveze, dolazite do raskrsnice na kojoj se ide desno za selo Vrahos (tu ne skrećete), malo dalje je skretanje za naselje i plažu Ligja (ni tu ne skrećete), a vi pridužavate pravo i ubrzo ćete videti put koji vodi ka obali. Takođe, možete produžiti i do pomenutog sela Luca i tu skrenuti levo ka plaži.

Duž ove prelepe, peščane (onaj najsitniji zlatni pesak) plaže dugačke oko 3 kilometra se razvilo letovalište koje je iz godine u godinu sve popularnije među našim turistima, mada su ga Grci i Italijani odavno osvojili. Celom dužinom postoji šetalište na kome se nalazi veliki broj kafića, barova, taverni, restorana i smeštajnih objekata, kako hotela tako i apartmanskih kompleksa. Letovalište je pravi izbor za one koji vole miran odmor, a naročito za starije parove i porodice sa malom decom i pored činjenice da nema mnogo sadržaja za klince.

Veliki deo plaže je pod ležaljkama i suncobranima

Veliki deo plaže je pod ležaljkama i suncobranima

Kombinacija kristalno čistog, toplog, tirkiznog mora, borovine i planina stvara sve preduslove za vrhunsko uživanje. Imate sve što očekujete u jednom letovalištu. Osim pomenutih ugostiteljskih i smeštajnih objekata, postoje i pekara, mesara, superkarket i sve što vam kao turisti može zatrebati, mada kao što je već rečeno, ničega nema previše jer mesto jednostavno nije toliko komercijalno i razvijeno.

Sama plaža je široka oko 30 metara, u većem delu je organizovana, ima ležaljke, suncobrane, tuševe, kafiće, barove, restorane i mrežu za odbojku mada ima i delova gde možete slobodno da spustite svoj peškir i zabodete suncobran. Naravno, nagrađena je Plavom zastavom za 2015. godinu.

Mesta za parkiranje ima dovoljno, mada je u avgustu kada su Grci i Italijani na odmorima gužva poprilična jer je ovo jedna od najpopularnijih plaža u celoj oblasti. Ko hoće malo da pobegne od gužve, desno od velike, glavne plaže se krije uvalica Kataskinosis do koje vodi put. Potpuno je neorganizovana i idealna za one koji bi malo da odmore od turista i gužve.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)